maanantai 6. syyskuuta 2010

6.9.2010 - Odotusta ilmassa

Täällä ajan kulumisen huomaa pienistä asioista. Siitä, että yhtäkkiä onkin taas se aika kuusta jolloin pitää maksaa vuokra ja vaihtaa piilarit. Lääkkeiden painopakkauksessa onkin enää yksi tabu jäljellä ja kappas, vessapaperi on taas loppu! Muutoin tuntuu, että viikot sulautuvat toisiinsa eikä raja arjen ja viikonloppujen välillä ole niin näkyvä.

Piti tänään taas oikein miettiä, kun minulta kysyttiin kauanko oon ollut Chilessä. "Ai niin vähän!" Nojoo, mutta itestä alkaa tuntua, etten ehdi kissaa sanoa ennekuin istun taas lentokentällä matkalla kotiin. Toivottavasti silloin fiilikset ovat enemmänkin tasoa "jes, kotiin vihdoinkin!". Ei voi tietää!

Joka tapauksessa päivät ovat jotenkin erilaisia täällä kuin Suomessa. Tänäänkin olen nukkunut pitkään niinkuin sunnuntaisin, ahkeroinut kurssitoverieni kanssa käytännön tunneilla ja sen jälkeen herkutellu moccachinolla portalissa. Masu täynnä vaeltelin päämäärättömästi hipellellen kevätuutuuksia kaupoissa ja unohdin itseni kirjakauppaan selailemaan matkaoppaita. Loppuillasta lötköttelin hoitaen flunssaani teellä ja nyt kirjoittelen tätä matkapäiväkirjaa. Aivan kuin olisin yhdistänyt sunnuntaiaamun, normaalin koulupäivän, viikonloppurentoilun ja arki-illan toisiinsa. Nautin!

Viikon päästä koittaa päivä, jota minulle on hehkutettu siitä lähtien kun saavuin tähän maahan. Silloin Chilessä räjähtää! Ja tällä kertaa siis kuvainnollisesti, luvassa ei ole mitään terrorismiin viittaavaa. 18. Syyskuuta on Chilen itsenäisyyspäivä, joka on aina todella suuri juhla täällä - nyt adjektiivi suuri kuitenkin vaihdetaan johonkin vielä majesteettisempaan, sillä kyseessä on Chilen 200-vuotispäivä. Mielestäni on ihanaa kun chileläiset puhuvat "Chilen syntymäpäivästä" (cumpleaños de Chile) sillä jotenkin tämä sana kuvaa paremmin tämän kansan asennetta itsenäisyyspäiväänsä. Yliopistosta ollaan lomalla koko viikko ja valmistaudutaan viettämään monta päivää kestävää synttäririehaa. Kuuleman mukaan silloin syödään, juodaan, tanssitaan, syödään, riemuitaan ja - ai niin, sanoinko jo, että syödään?

Portaalissakin valmistellaan jo ihmisiä juhlamielelle, tsekatkaapa koristeluja! Mahtavia eikö totta? Toi ilmapalloista tehty Chilen lippu on mun henk.koht. suosikki :D (sisäinen lapsi heräsi jälleen eloon)


Hauska yksityiskohta muuten mun mielestä oli, että niiltä jumiin jääneiltä kaivosmiehiltä oli heti aluks pyydetty anteeks, ettei heitä saada ulos ennen itsenäisyyspäiväjuhlaa. Ehkä sitten ennen joulua. Eli tää on siis ilmeisesti chileläisille yks vuoden kohokohdista :) Ehkä mullekin yks reissun kohokohdista? Katsotaan mitä kujeita keksin tässä vielä ennen tätä suurta kansanjuhlaa!

2 kommenttia: