torstai 23. syyskuuta 2010

25.9.2010 - Graffitinäyttely


Luulitteko jo pääsevänne eroon mun taannoisesta matkasta? EHEEEEI! Turha toivo ;)

Kerroinkin jo ihastuneeni Valparaisossa sikäläiseen graffitikulttuuriin ja koska kuvasin niitä ahkerasti niin päätin nyt esitellä muillekin omat lempparini! Nää ei oo "paremmuusjärjestyksessä" vaan ihan arvalla ja fengshuilla heitetty tähän möllöttämään. Olkaa hyvät:

Jotenkin tää kirahvi vaan on ihan supersöpö! Ehkä syy on noi pusuhuulet ja samanlainen ilme silmissä, joka mulla on aina kun en tajua jotain.

Tää tais olla mun ensimmäinen valokuvaama graffiti Valpossa. Jotenkin toi koko katu ihastutti mutta tää oli ehdottomasti suosikki niistä!

Pelkistetympää työtä mutta ihastuttaa populaarikultuurisilla aihevalinnoillaan. Varsinkin toi Placebo-Radiohead -graffitirykelmä yllätti ensi näkemällä aika tavalla. Universaaleja bändejä selvästi :)

Nämä perhoset näin joka kerta kun tallustelin portaita ylös hostellilleni. Kertakaikkiaan niin kauniita, että voisin käyttää tota argumenttina väittelyssä siitä, voiko graffiti olla taidetta vai onko se aina pelkkää sotkua. Nämä perhoset kun lyö pöytään niin tuskin kukaan voi väittää, että toi jotenki pilais maisemaa, eiköstäjuu?

Kielikaveri sai osakseen mun ihailua värillään (lime, ah) ja hauskalla muodollaan!

Toi nassu tuolla ei sinällään oo mikään mestariteos mutta jotenkin hauska kuitenkin kun keskellä kiviseinää onkin yhtäkkiä tuommoinen. Isoveli joskus piirteli (olikohan ne nöföjä vai mitälie?) tuon tapaisia nassuja vihkojen ja papereiden reunoihin :D

Pinkkipantteri! Jälleen yks populaarikulttuurin hahmo :) Muutenkin toi graffiti on kokonaisuutena hieno! Kannattaa klikata isommaksi, että näkee nuo yksityiskohdat esim. ylhäällä tossa sinisessä osassa.

Tämä kummallinen otus päivysti Museo Cielo Abierton "sisäänkäynnillä". Se väittää, että "valpo no te olvidaremos". Joku tossa lauseessa kuitenkin klikkaa silleen, etten oo ihan satavarma miten sen suomentais oikein. Veikkaan et se on slangityyliin lyhennetty pitemmästä lauseesta tai jotain.
Lentävä öttömönkiäinen! Toinen, joka vei mun sydämen söpöys-argumentillaan! En tosin osaa sanoa mikähän eläin toi luulee olevansa? Kaksisarvinen, virtahepo vai lohikärmes?

Nämä kaksi graffitia oli mun lempparit museon tarjonnasta. Alimmaisessa kuvassa voitte nähdäkin graffitin vieressä olevan laatan, josta selviää tekijä, teoksen nimi ja tekovuosi.

Ylempi graffiti sai peukut osoittamaan ylöspäin koska siinä käytetyt värit on ihanan murrettuja ja toi kuu-aurinko -teema vaan toimii muhun aina. Tollaset graafiset taivaankappaleet on aina mielenkiintosia ja lisäksi diggailen tosta vuoristosta yhdistettynä niihin. Kokonaisena toi graffiti oli aivan valtava mutta toi oli mun lempiosa siitä.

Alempi tuo kummallisuudellaan ja terävillä muodoillaan mun mieleen Picasson Guernican! Sikälimikäli tunnette kyseisen teoksen. Mä oon aina tykänny siitä, koska se on niin erikoinen ja joka katsomiskerralla erilainen, koska löytää uusia yksityiskohtia. Toi on vähän samantyylinen. Aluksi ajattelin, että onpas tylsä :D Mutta kun sitä katseli kauemmin niin se alkoi kiinnostaa.

Huomaatte varmaan, että oon saanu pienoisen kulttuuriyliannostuksen täällä koska kuulostan joltain taideanalytikolta tän reissuni jälkimainigeissa :D

Myhäilevä mies oli niin kiva, että otin sen kanssa yhteiskuvan! Huomatkaa hienosti onnistunut sommittelu, jossa seison "sinisellä puolella" sinisen mekkoni kanssa ;) Lisäksi mun ja herran ilmeet sekä käsikoreografiat mätsää mukavasti.

Tässä ulkoilmamuseossa sai lepuuttaa takalistoaan taiteellisilla penkeillä! Väriä riitti ja saat valinnanvapauden haluatko istahtaa mm. kukan, perhosen tai tetristyylisen kuvion päälle.





Nää viimeiset kuvatukset edustaa myös tätä mosaiikkitaidetta! Mun mielestä toi lyhtypylväs oli ihan superhieno. Mikä loistoidea koristella sekin mosaiikilla. Toinen on katulampun pylväs myös mutta joku on halunnu muuttaa sen oodiksi naisvartalolle. Mikäs siinä, ollaanhan me naiset aika ihania. Silti toi pornografisuus on hiukan hämmentävää. Mutta kai taiteen tarkoitus on hämmentää, eiku?

Toivottavasti nautitte mun graffitivalokuvanäyttelystä! Jos ette, niin ei se mitään, mä nautin paikanpäällä teidänkin puolesta. Buahaha (pahisnauru). Oon tyytyväinen jos sain edes vähän valotettua, mistä puhuin hehkuttaessani Valparaison graffitikatutaidetta. Kiitos ja kumarrus! Chau!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti