sunnuntai 19. syyskuuta 2010

19.9.2010 - Leijat Temucon yllä

Lisäraapustelu tälle iltaa :) Väsähdettiin kaikki eikä lähdetty tänään baareilemaan ollenkaan, ehkä pelkästään hyvä vain! Nyt nimittäin viluttaa ja väsyttää. Kuuma suihku, leffa ja petiin niin jaksaa huomenna tankata sosiologiaa pikkuiseen päähäni.

Tässä eilisen fiilarikuva: ilotulitukset! Panser raukka meni ihan sekasin kun paukuttelu alkoi. Joka jysäyksen kohdalla juoksi koppiin ja saman tien ulos hurjasti haukkuen ja juosten ympäri pihaa. Kun tulin takasin katsomasta ilotulituksia niin ressukka makasi pihan pimeimmässä nurkassa eikä suostunut tulemaan sieltä pois.


Tänään mentiin siinä viiden korvilla Steffin kanssa tsekkaamaan itsenäisyyspäivämenot stadionilla, joka on tossa ihan kulman takana. Monenlaista hyörinää siellä oli: pomppulinnoja ja laitteita lapsille, myyntikojuja sekä ravintolanurkkaus, josta sai empanadaksia ja leivoksia. Sain kuin sainkin siis odottamani herkkuempanadaksen!

En ollut aikaisemmin käynyt Estadio German Beckerillä enkä sitä ympäröivässä puistossakaan. Sieltä löytyi niin jalkapallo-, tennis- kuin koripallokenttääkin. Leikkipuisto oli pullollaan kiljuvia chileläispienokaisia ja ilma oli täynnä musiikkia, ruuantuoksua sekä leijoja. Kyllä, niitä juttuja joita lennätetään narulla taivaalla. On chileläinen perinne lennättää leijoja itsenäisyyspäivänä - taivaalla oli niin lentävää chilen lippua, armeijan lentokonetta kuin psykedeelisiä värejä ja hymynaamojakin. Niitä oli vaan yksinkertaisesti aivan mieletön määrä! En oo koskaan nähny mitään tollasta ja osa oli niin korkealla, että ne näky vaan pieninä pisteinä. Toivottavasti näkymä välittyy edes jotenkin näistä kuvista!




Aikamme menoa katseltuamme taannuimme tenaviksi, sillä minä halusin leijan ja Steffi saippuakuplia sekä hattaraa. Hahah! Pienen kojunkierron jälkeen palasimme nurmikolle tassuissamme esihistoriallisia saippuakuplia (niin siinä pullossa luki ja vieressä oli vielä dinosauruksen kuva vahvistukseksi ;) !) sekä vihreä-oranssi upouusi leija. Oli oikeastaan aika naurettavaa kuinka innoissani olin siitä, että pääsen lennättämään leijaa ensimmäistä kertaa elämässäni :D Voitte varmaa nähdä, kuinka puhkun intoa tässä kuvassa:

Seuraavaksi leija in action. Lennättäminen ei onnistunut sitten millään! Yritettiin kyllä mutta eeeheei, joten...

...vaihdoin leijan saippuakupliin! Se ainakin onnistui :D Tsadaaaaa!

Oli enemmän kuin virkistävää olla hetken taas lapsellisen innostunut noinkin yksinkertaisista asioista :D Meidänkin pitäis keksiä Suomeen jotain tollasia hauskoja itsenäisyyspäiväaktiviteetteja! Sinivalkoset kynttilät ja linnan juhlat on ihan kivoja, mutta vähän jäykkiä tän rinnalla. Miten olis perinteinen itsepäisyyslumisota, konvehdinsyöntikilpailut tai vaikkapa mäenlasku sinivalkoisella pulkalla lippua heiluttaen?

Kruunattiin päivä kiinalaisessa ravintolassa, ettei päivä pääsis kääntymään ihan liian chile-painotteiseksi. Pää- ja jälkiruuan jälkeen oltiin molemmat niin raukeita, että siinä vaiheessa alko olla aika selvää, ettei tällä energiatasolla lähdetä bilettämään sen kummemmin :D Hauska päivä oli kuitenkin! Aina välillä pitää hiukan lapsettaa, ettei tämä elämä mene ihan liian vakavaksi! :)




Niin ja innostuin tosiaan vähän leikkimään tän ulkoasun kanssa :D Ettäjotta kertokaa jos tää on ihan hanurista, jooko?

3 kommenttia:

  1. Hii, vähän kiva et oot siellä näkemässä ton niiden itsenäisyyspäivän, vaikuttaa näkemisen arvoiselta !

    Ja ulkoasu on ihan superhieno, olin ihan että 'wow' kun tulin blogiin, hyvää työtä tiinu! (saat pian väsää mulle seuraavan ulkoasun ;D)

    VastaaPoista
  2. Oho onpa sulla pitkät hiukset noissa kuvissa! Ootko ihan tarkotuksella kasvattanu? :)

    VastaaPoista
  3. Voi kiitos Marianna! Aluks tuntu että tää on hirmu sekava mutta nyt jo tykkään itekin... :)

    Kait ne on sitten kasvanu :o? Periaatteessa ihan tarkotuksella annan niiden kantaa mut osasyy on kyllä sekin, etten vielä uskalla mennä espanjankieliselle kampaajalle :D Oon sen verran tarkka hiuksistani, etten halua jotain vahinkopolkkatukkaa ahahaha

    VastaaPoista