sunnuntai 5. syyskuuta 2010

5.9.2010 - Tämän vuoden toinen kevät on täällä!


Aivan näin aluksi ajattelin provosoida valtaosaa ihmisistä sanomalla, että mä vihaan kevättä. Noh, jottei kukaan pahoittaisi mieltään niin lievennetään hiukan - mä inhoan hyvin suuresti kevättä. Monesti Maaliskuussa tekis mieli rakentaa kevätpesä ja nukkua koko typerän vuodenajan ohi. En vaan kertakaikkiaan sulata sitä, mitä hauskaa on hiekoituksen jäljiltä saastaisissa kaduissa, jatkuvasti märissä tassuissa kiitos sulavan lumen ja päänsäryissä, joita kevätaurinko armeliaasti lahjoittaa ihmisille, joilla on valoherkät silmät. Niin että mur! Etukäteen olinkin suorastaan "riemuissani" tajutessani, että mun vuodessa 2010 tulee olemaan KAKSI kevättä, niinkun se yks ei riittäisi :D

Eilen kun astui ulos niin sen aisti - kevät on tullut! Aivan kuin jotain maagista olisi tapahtunut yön aikana. Aamulla heräsin linnunlauluun. Ilma tuoksui erilaiselta. Matkallani kauppaan silmiini hyppi jatkuvasti nupulla olevia kukkia ja lehteään esiin työntäviä puita. Yhtäkkiä tajusin, että kaikki on pikkuhiljaa heräämässä eloon - sikäli kun tätä fraasia voi käyttää maassa, jossa palmut vihertää talvellakin.

Näyttää aivan päivänkakkaralta puussa, eikö vain?


Tällä kertaa kevät löi mut kuitenkin ällikällä: ei ärsyttänyt lainkaan! Kuvatessani kevään ensikukkasia ja kävellessäni hiljakseen tunsin itseni vallan onnelliseksi. Suomessa kevätilma on täynnä siite- ja katupölyä mutta täällä ilma sen sijaan tuoksui piiitkästä aikaa raikkaalta! Ei savusumua missään ja kaikkialla leijaili luonnon tuoksu - joka on siis vähän niinkuin vastaleikattu nurmikko ja mieto kukkaistuoksu samassa. Haistelin ilmaa ja ajattelin, että Chilen kevät on aivan ihana! Uusi tunne minulle ;) Kuinkahan myyty olen, kun kesä viimeinkin saapuu?

Kevään kunniaksi avasimme kämppisteni kanssa sisägrillikauden, heheh. Tässä lähtökohdat kauppareissun jälkeen:

Kanaa, lihaa, herkkusieniä ja itselleni mielenkiintoisimpana - choripan! Joka siis tehdään niin, että grillaat puolikkaan sämpylän ja chorizon (mausteinen makkara), tökkäät makkaran sämpylän väliin ja pursottelet päälle mausteet kuten ketsupit, sinapit ja majoneesit. Nam, voin kertoa! Lisäksi mässyteltiin sipsejä ja nautittiin mango souria (coctailpullo takaoikealla), chileläistä punkkua ja olutta. Musiikkivermeetkin viriteltiin ja kämppis innostui leikkimään mun Spotify:n kanssa vaikka kuinka kauaksi aikaa! Myöhemmin illalla jatkettiin pötsit täysinä kukin omiin suuntiimme; minä tapaamaan kavereita, jotka istuskelivat baarissa Av. Alemanialla.






































Yllä meitsin kätösessä poseeraava choripán! Näyttää epämääräseltä ja väritys on valon takia aika kummallinen mutta hyvältä se maistui! Jos muuten grillaatte sämpylöitä niin en suosittele jättämään niitä "jäähtymään" parillalle. Ovat hieman turhan rouheaa kamaa sitten myöhemmin kuten minä sain henk.koht. huomata. Sain jokaisella GRUCH!! -haukullani kämppikset nauramaan :D

Vieressä sen sijaan tervehtii meidän Supermaniksi ristimä viinipullo. Lempinimen se sai, koska sillä on toi siisti viitta päällä. Mun mielestä se näyttää kyllä enemmän frakilta kun supermiehen viitalta mutta hävisin tän väittelyn. Täällä laitetaan aina tommonen huivi viinipulloille. Ekalla kerralla ihmettelin tovin jos toisenkin, että mikähän vitsi tää on, mutta kun kaikki on sen jälkeenkin tehny noin niin päättelin, että se on tapa :D Kenties estämään viinitippojen pöydälle valumista?

Loppukevennys: Peligro = vaara! Pohdin vaan, että onkohan Liisa Ihmemaassa -leffan kaninkolo tossa puun juurella vai onko se kenties jokin lihansyöjäpuu? Siis ylipäänsä, että miksi toi puska nyt on niin vaarallinen, että se on pitänyt ympäröidä varoitusnauhalla :D Hmm!?

2 kommenttia:

  1. Tere soppaluu
    Vai kaksi kevättä, sun asemassa murehtisin kolmea TALVEA vuoden sisään !!!!!
    No onneks täällä on taas kesälämmöt, onks siellä oikein syötävääkin ruokaa noitten hihhuliruokien lisäks???????
    T: pikkest prother(ei big b.....)

    VastaaPoista
  2. Tere broideri!
    Tota talviaspektia en ollu tajunnukaan... hmm :D Hihhuliruokien?!?!?!! Nohnoh! Onhan täällä ruokaa vaikka minkälaista, chileläiset on vielä enemmän lihansyöjäkansaa kun suomalaiset eli kasvissyöjällä vois olla aika tiukkaa. Lisäks kaikki maustejutut ja chili on toooodella hyvää!

    VastaaPoista