sunnuntai 12. syyskuuta 2010

12.9.2010 - Terveiset pääkaupungista!

Lyhyen lyhyet sepustelut täältä siksi, että meen pian keräämään voimia huomiselle ja myös siksi, että on aika ketuttavaa lisätä jokainen "ä"-kirjain copy-pastella googlesta! Kiitos, hostellin kone.

Anyway, en nyt voi sanoa kahdessa päivässä nähneeni Santiagosta juuri mitään mutta ainakin jonkinlainen kuva jää nyt siitäkin. Jotenkin olin ajattelut ehtiväni parissa päivässä vaaaikka mitä mutta menoa hidastivat yöbusseilulla hankittu univelka, kova yskä sekä surkea sää. Luulin, että näinkin paljon etelämmässä olisi lämpimämpää mutta eheeei, taitaa Temucossa olla melkein enemmän asteita. Tänään myös satoi, jolloin ulkoilma-aktiviteetit eivät juuri innosta ellei halua korottaa nuhaansa keuhkokuumeeksi. Niinpä valitsin puistopäivän tilalle modernin taiteen museon sekä kauppojen kiertelyä(ja metrolla huristelua!). Aluksi köhiessäni museon kaikuvissa huoneissa keskittymiskyvyttömänä ajattelin ettei tästä tulee yhtikäs mitään mutta ylimmän kerroksen valokuvataide herätti mut horroksestani. Kummasti sitä loppuviimein jaksoi liitää tukka putkella 8-9 tuntia tänään paikasta toiseen.

Hortoiluun menee tietenkin aina paljon aikaa kun ollaan itselle vieraassa miljoonakaupungissa. Eksynyt en silti ole kertaakaan ja metrollakin kuljen jo kuin vanha tekijä! Buahahaaa! Oon niin ylpeä itsestäni - älkää kuitenkaan kuvitelko että mun julkisten liikennevälineiden kammo ois poissa. Inho kaupunkibusseja kohtaan on edelleen mittaluokkaa valtaisa, mutta metroon voisin ehkä jopa tottua! Se on hiukan niinkuin juna ja niistähän mä pidän.

Kohokohta oli ehdottomasti sateen loppuminen jolloin saatoin kirmata ostarista Cerro Santa Lucialle! Jotenkin tuollaiset luonnonnähtävyydet ja maisemien bongauspaikat on silti enemmän mun juttu kuin museot sun muut vaikka nekin on välillä tosi kiinnostavia. Tulossa on hervoton kuvavyöry Cerro Santa Lucialta kunhan kotiin päästään! Se oli paljon valloittavampi kuin oisin ikinä osannut kuvitella.

Huomenna siis kurvaan kohti Valparaisoa (jeeee) ja oletan ihastuvani merimaisemaan oitis. Onkin jo ollut oikein ikävä merta kun Vaasasta lähti! Santiago on ihan jees, mutta tykkään Temucosta silti enemmän, ainakin asumispaikkana. Jokin näissä jättikaupungeissa aina vaan tökkää mulla... Mutta adios, chau ja muut jäähyväissanat! Tinttu kuittaa taas seuraavaan nettiyhteyteen saakka!

2 kommenttia:

  1. Kenen kanssa sä oikein reissuilet? :)

    VastaaPoista
  2. Yhden chilelaisen kaverin ja sen tyttokaverin kanssa lahdettiin Temucosta, mutta ma lahdin Valparaisoon ennen niita. Eli vahan yksin ja yhdessa ollaan menty. Enimmakseen oon kylla juossut paikasta toiseen sellaisella vauhdilla ettei kukaan oo pysyny mun perassa :D hahah! Plus etta nahtavyyksien kiertaminen yksin on valokuvaamisen kannalta mukavampaa :)

    VastaaPoista