sunnuntai 8. elokuuta 2010

8.8.2010

Teillä Suomessa on ollut myrskyisä sunnuntai, täällä ei. Laiska lähinnä, kiäh kiäh. Otan nyt vielä ilon irti laiskottelusta koska ensi viikolla alkaa tositoimet: luennot! Saas nähdä miten pärjään espanjankielisillä tunneilla sosiologiaa opiskellen :D Onneks kurssit on tosi kiinnostavia joten motivaatiota löytyy (ainakin näin etukäteen...) !

Päätin käydä sunnuntain kunniaks ulkona syömässä vähän roskaruokaa - enkä ollut ainoa joka oli ajatellut näin. Oliskohan täällä mahdollisesti joku juhlapäivä tänään? Mun tietääkseen ei, mutta mähän en toisaalta tässä maailman kolkassa tiedäkkään juuri mistään mitään... Anyway koko paikka oli aivan tukossa kun väkeä oli niin valtavasti. Vapaita pöytiäkin sai suorastaan metsästää. Huh!

Myös tän "uuden kodin" lähellä sijaitsevalla futiskentällä kuhisi. Kun aurinko paistoi sateiden jälkeen, kaikki olivat nurmella (kurakossa) heilumassa jalkapallojen kanssa. Niin Etelä-Amerikkalaista jotenkin :)

Tänään tässä taas laskeskelin Chilen hintatasoa kierrellessä aikani kuluksi kauppoja ympäri. Sellaisia H&M:n tai Gina Tricotin kaltaisia "rättikauppoja", joista saa kamaa törkyhalvalla, ei ole täällä näkynyt. Vaatteet ovat merkistä riippuen eri hintaisia, osa todella edullisia, osa enemmänkin normaalihintaisia. Mallit ovat täällä kuitenkin hieman erilaisia ja itse ainakin löytäisin kauniisti-istuvia vaatteita vaikka millä mitalla. Alelöytöjä olivat mm. saappaat 5000 pesolla eli 7 eurolla sekä muutama villatakki n. kympillä.

Myös kanta-asiakaskortit on löytäneet tiensä tänne eli joka paikassa kysellään "Puntos?" kun meet kassalle ja jos sanot, että "No, no..." niin sulle aletaan tyrkyttämään jotain korttia, joka toisia huimia alennuksia :D Sitkeimmät myyjät on ollu tosi ärsyttäviä ja jatkaneet jankkaustaan vaikka oot sanonu selvästi "ei" enemmän kun kerran tai kaks. Sit oon vaan tokassu olevani ulkomaalainen, joka asuu tääl vaan hetken, joten EN-TARVITSE. Toimii, jätti mut rauhaan sillä kertaa ;)

Yleisesti hintataso on hieman Suomea edullisempi, mutta mikään ei ole "hullun halpaa". Toki omakin arviointikyky on hieman hukassa, koska Chilen peson ja eurojen ero on niin valtava. Hirvittää edelleen maksaa tuhansia lounaasta, vaikka kyseinen hinta olisin Suomessa pieni!


Kuvan lounassalaatti leipineen maksoi 2500 pesoa eli noin 3,5 euroa. Hanajuoma taitaa tuossa paikassa olla 690 pesoa, joka meinaa yhtä euroa meikäläisissä. Ei siis paha hinta!


Muita esimerkkihintoja:

Collectivo (edelleen se "yhteisötaksi") 400 pesoa/kerta = 0,60 e
Micro (bussi) 170/kerta = 0,25 e

1 litra olutta 700-900 pesoa = 1-1,3 e (huom! LITRA ja meeppä baarissa tilaamaan yks olut niin ne kolauttaa sulle tiskiin sellasen hervottoman litran olutpullon, "no kiitos, mutta ois se vähempikin ehkä riittäny...")

Tölkki appelsiinimehua 550 pesoa = 0,80 e

Kivennäisvesi 1,5 litraa 650 pesoa = n. 1 e

Litra maitoa 570 pesoa = 0,85 e (ei nyt sillee halvempaa ku Suomessa?!?)

2 x sämpylä 170 pesoa = 0,25 e

Normihintasissa paikoissa lounastaminen on yleensä semmosen 3000 - 5000 pesoa tasosta ja ruokalajista riippuen elikkäs siinä 4,5-7 euron hujakoilla mennään + juomat päälle, jotka ei onneks täällä on ravintoloissa törkyhintaisia kuten armaassa kotimaassamme.

Niin ja viini on edullista! Mutta vaikea verrata sitä, kun kyseistä ainetta on niin monen tasoista. Fresita tais olla jotain neljä euroa täällä.

Siinä nyt jotain pientä hintataulukkoa :D En tiedä onko sekava tai antaako ylipäänsä minkäänlaista kuvaa? Toiv saatte jotain siitä irti.




Oli vain yksinkertaisesti pakko pysähtyä kadunkulmaan nappaamaan tämä kuva, koska mua jotenkin ihmetytti toi 93 bensa?? Eikös Suomessa oo vaan 95 ja 97 bensaa? Ite oon ainaki tottunu, että rakas palvelijani kulkee 95 bensalla, joka on sitä "halvempaa".

Anyway litrahinta on 691 pesoa eli euron hujakoilla. Autoilu on siis edullisempaa Chilessä, tuskin kuitenkaan uskallan täällä rattiin, koska liikenne vaikuttaa aika aggressiiviselta :D




Tänään bongasin myös elämäni ensimmäisen pizzaskootterin! Aww! :D En kehdannut jäädä paparazzaaman kyseistä kulkuneuvoa, koska heppu pyöri siinä hiukan ärsyyntyneen oloisena ympyrää... tais olla osoite kateissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti