keskiviikko 18. elokuuta 2010

18.8.2010


Nyt aion vähän purkaa sydäntäni näistä pikku karvapalloista ja vähän isommistakin karvakavereista, joita vaeltaa täällä kaduilla a i v a n valtavasti. Ne ei oo ollenkaan aggressiivisia kerjääjiä niinkun toverinsa esim. monissa välimeren maissa. Nämä kuonokkaat ei hirveesti ihmisistä piittaa vaan tallustelee hyvin ujosti ja rauhallisesti omissa oloissaan. Silti koirarakkaana ihmisenä mun sydäntä raastaa katsoa näitä jonkun hylkäämiä lemmikkejä, vaikka suurin osa niistä onkin katukoiriksi todella hyväkuntoisia :( Miten joku voi ottaa eläimen ja sitten vain heittää sen menemään?

Yks syy on varmasti tossa ekassa kuvassa näkyvä seikka: eläinkaupan näyteikkuna. Ja joo, siinä on lasikopeissa koiranpentuja näytillä kadulle päin. What?


Jotenkin olin vähän järkyttynyt (vaikka ite pennut olikin ihan supersöpöjä!). Ainakin mulla tulee heti mieleen, sellanen tietty liika helppous, joka täällä koiran hankkimisessa ehkä on. Tääkin ikkuna on suuren marketin kanssa samassa kompleksissa. Vähän niinkun että, tee ensin päivän ruokaostoksesi ja nappaa koiranpentu lapsillesi matkalla autollesi - kätevää? NOT!

Ihmekään, että koiria sitten hylätään kaduille kun ensin hetken päähänpiston seurauksena viedään kotiin söpösti poseeraava pentu, josta kasvaakin ajan myötä ei-välttämättä-niin-pieni-ja-halittava otus. Suurin osa katukoirista onkin just niitä suuria koiria, jotka on varmaankin heitetty menemään sen jälkeen kun ne on kasvanu liian suureksi pidettäväksi pienessä talossa. Kuitenkin, se seikka, joka puhuu ihan yleisen vastuuntunnottomuuden puolesta on se, että kadulta löytyy koissuja ihan laidasta laitaan. Saksanpaimenkoira - check! Beagle - check! Espanjanvesikoira - check! Tiibetinspanieli - check! Chihuahua-miniatyyrejä ei oo näkyny, mut siihen saattaa olla syynä se, että isommat koirat on popsinu ne poskeensa pikaruokana. Toivottavasti ei sentään...

Eilen keskustassa näin erään katukoiran, jolla oli vain kolme jalkaa :( Raukka! Muuten kyseinen karvaläjä oli hyvin terhakka ja sosiaalinen - hyppi kolmella jalallaan ihmisten luona rapsutettavana. Liekö joskus jäänyt auton alle ja menettänyt siinä koipensa?

Tässä pientä kulkukoiragalleriaa :D Entisenä cockerinomistajana niitä on varsinkin tullu bongailtua!

Tälle neidille lepertelin hetken, jolloin se uskaltautui nuuhkimaan mun kättä. Heti kun kaivoin kameran esiin lady lähti kuitenkin käpälämäkeen.


Tässä toinen katucockeri, jonka tapasin meidän kadullamme tonkimassa itselleen päivällistä. Kyseisen koiran takajalat tärisivät hillittömästi, joten aloin miettiä oliko se enää aivan tervekään.

















Mutta Äiti, ei huolta! En aio adoptoida jokaista vastaantulevaa kirppusäkkiä, vaikka mieleni tekisikin alkaa chileläisien katukoirien suojelusenkeliksi :D

Tassuterveisin siis tällä kertaa! Antakaahan pusu lemmikeillenne siellä kotona :)

8 kommenttia:

  1. Oooi mitä söpöläisiä. Joo toi järkytti Espanjassakin, että siellä oli pieniä söpöjä koiranpentuja eläinkaupassa myynnissä ihan kuin mitätahansa marsuja täällä Suomessa. So sad.

    VastaaPoista
  2. Tuo näyteikkunajuttu on kyllä omituisuuden huippu.. Vertaa Suomessa pennun hommaamista ja tota niin ero on aika suuri, täällä saattaa parhaimmillaan joutua odottelemaan vuosia koiraa itelleen.. Siitä tulikin mieleen että enää 2 viikkoa siihen että sun suojattisi tulee kotiin :P

    VastaaPoista
  3. Sitäpä! Muistaa ite millanen ruljanssi se pennun saaminen oli niin vähä eri meno täällä... Jaujauuu!! En malta odottaa että näen Waldoboin sitte talvella! :) Tosin varoituksen sana ;) alkukuukaudet on paitsi ihania myös aika rassaavia.

    VastaaPoista
  4. Joo kyllä mä varmaan pari kertaa mietin aamuyöllä pikkupakkasessa ulkona että tätäkö mä halusin :D täällä on muuten linkki waltsun sivuille, sinne alkaa ilmestyä matskua vähän ajan päästä lisää kun saadaan mies tänne asti! --> http://waldo.blogdns.com/

    VastaaPoista
  5. Hahha! Mielenosotuslätäköt on myös kova sana tossa alkuvaiheessa... :D Siinä sitten vain rätti heilumaan! Mutta on ne niin ihaniakin :) Hienoa et sulla on osote mistä mäkin voin seurata herrasmiehen kasvutarinaa... ;)

    VastaaPoista
  6. Niin ja siis pennut on ihania ei lätäköt :D hahaha...

    VastaaPoista
  7. Haha :D joo ymmärsin pointin ;) no yks syy sivujen tekoon on juurikin se että saa kaukana olevat nähdä, miten meillä menee :)

    VastaaPoista
  8. söpöjä tosi söpöjä koiria

    VastaaPoista