maanantai 16. elokuuta 2010

16.8.2010 - Aurinkoisen päivän muisto


Tänään on satanut - kaatamalla. Melkenpä Vaasamaisen kotosasti on myös tuuleskellut: Välillä pelottaa, että katto lähtee irti tai pihalla päivystävä koira lähtee lentoon.

Sään myötä olokin on ollut aika vetämätön ja harmaa :( Ja tätä on kuulemma edessä koko viikko, joten täytynee kaivella kaikki aurinkoisimmat kesäkuvani esiin arkistojen perukoilta päiviä valaisemaan. Teitä tuskin kiinnostaa kuitenkaan nähdä suomalaisia kesäkuvia :D joten tässä vähän maku(näkö?)paloja viikonlopun retkestä Temucon "omalle nähtävyydelle" eli Cerro Nielolille.

Kyseinen mäennyppylä sai simpsiön näyttämään pahaiselta pulkkamäeltä ja kipuaminen olikin melkoista urheilua... pakaroihin sattuu vieläkin :D Polkua ympäröivä luonto oli kuitenkin valloittavan kaunista ja näköalat mäen/vuoren/miksi-sitä-sitten-pitäisikään-kutsua päältä olivat aivan... noh, näkyi koko Temuco yhdellä silmäyksellä. Valitettavasti savusumua oli paljolti ilmassa, joten maisemat olivat melko usvaiset. Voin vain kuvitella, miten kauas Cerro Nielolilta näkee täysin kirkkaalla säällä (lue: kun ei ole talvi eikä ole myöskään savusumua).




























Tässä siis lähtöasetelma ylhäällä ja polku, jota pitkin taivallettiin alempana oikealla.















Tässä oli ensimmäinen vilahdus siitä, miten ylös oltiin jo päästy. Pakko myöntää, että hieman otti mahanpohjasta nähdä jyrkän rinteen alla koko kaupunki. Wou!


Lopuksi tunnelmat "nyppylän" päältä. Paikkahan on siis "monumento natural" eli luonnon monumentti :D En nyt ihan tiiä kuin ton suomentais, mutta tavallaan "luonnon tekemä patsas tai taideteos". Sitä se kyllä olikin! Mapuche-kansakin on aikoinaan hoksannu kyseisen seikan, koska ne on pitäny jotain pyhiä rituaalejaan joskus tuolla paikalla.

Alimmaisena olevassa kuvassa mä näytän niin viimeisen päälle turistilta, että itteenikin hieman huvittaa. Kämppis, jonka kanssa siis kävin tuolla, sano että olin niinku joku japanilainen turisti kamerani kanssa :D Varmaan olinki, mut minkä kuvauksen harrastaja intohimolleen mahtaa varsinkin noiden maisemien kohdalla! Veikkaan, että pienoinen hullunkiilto silmissä fotoilin tuolla, hähä! Watch out!




Turisti-Tinttu kuittaa ja kumartaa ja hipsii unten maille! Buenas noches!

2 kommenttia:

  1. Noi maisemat on kyllä aika siistejä mutta mä en tajua miksi mulle tulee tosta viimesestä kuvasta mieleen simpsiön näkötorni xD

    VastaaPoista
  2. HAHAA! Ehkä siinä on kyllä jotain samaa :D näkötorni toikin!

    VastaaPoista