tiistai 3. elokuuta 2010

3.8. - Vaihe II edessäpäin!

Otsikolla siis tarkotan asumisvaihe kakkosta :D Oli tarkotus tänään esitellä hieman Temucoa teillekin valokuvien muodossa mutta jäi nyt sitten seuraavaan päivään! Oon juossut pitkin poikin kaupunkia hela dagen ja nyt koitan keräillä kamppeitani kasaan, sillä osoitteenvaihdos tapahtuu huomenna puolenpäivän aikoihin. Pienen vaiheilun jälkeen löytyikin oikein kiva mesta mulle asutettavaksi, jeeeee! Ja oikein edullinenkin kun Suomeen vertaa... tosin, ettei Suomessa asuta ihan tuollaisissa asumuksissa kuin mihin nyt muutan :D Kysessä on pensión eli "vierastalo" suoraan suomennettuna. Tarkoittaa siis sitä, että asumus on yksi tai useampi huone jonkun paikallisen talosta - hieman tapauksesta riippuen. Opiskelija-asuntoloihin tottuneena piti hetki jos toinenkin totutella ajatukseen tästä asumismuodosta, mutta hei kokemuksiakokemuksia! That's what I'm here for fellas!

Ja niin kuin mainitsin, kyseinen paikka on oikein lottovoitto tässä kategoriassa :) Kämppä on "takapihalla", jonne on oma sisäänkäynti - ei siis tarvitse häiritä isäntäväkeä kun kulkee edestakaisin. Huoneessa on netti, telkkari, hieman kalusteita, oma kylppäri ja viereisen kämpän asukin kanssa jaamme keittiön. SIIS KEITTIÖN<3!


Ylimmäinen kuva on näkymä mun huoneeni ikkunasta tässä hostellimajoituksessa. Siinä ja alemmassa kuvassa näette maalauksia, jotka on ihan mielettömän upeita! Aivan kuin superkauniita graffitteja! Tän paikan omistajat on mapucheja, ja hostellin nimikin on mapuche-kieltä. Esimerkiksi noissa maalauksissa(joita on sisälläkin) voi nähdä sen kansan rakkauden luontoon. Luin täällä yhdestä kirjasta enemmänkin mapuche-kansasta, kiinnostavaa, ainakin kun mua on aina innostanu noi intiaanikulttuurit :)

Pientä haikeutta ilmassa, vaikka onkin kiva päästä vakituisempaan asuinpaikkaan! Yksi vaihe takana siis, ties kuinka monta edessä... chau tältä erää!

7 kommenttia:

  1. Onks siellä syöminen ravintolassa halvempaa kuin täällä ja miten muutenkin hintataso vertautuu Suomeen?

    Hei, olis muuten kiva, jos lisäisit tän Blogilistalle, kun sit voisin lisätä päivittäin lukemieni blogien joukkoon ja näkisin postaukset nopeempaa :):) nimim. Tiinun-Chile-seikkailuihin-koukuttunut

    VastaaPoista
  2. hei olis kiva nähdä siitä sun uudestä kämpästä sitten kuvia.. :)

    VastaaPoista
  3. Hintataso halvempi kuin Suomessa, riippuen tietenkin paikasta. Kaikki on kuitenkin vähäsen halvempaa :) Erityisesti olut ja viini, cheap! Chileläiset ruuat on muutenkin olleet hyviä, niistä voisin joskus kirjoitella. Uudesta kämpästä tulossa kuvia myös kunhan ehdin asettua :)

    Ja hei Marianna miten toi Blogilistalle lisääminen tapahtuu? Asetuksissa lukee et tää olis lisätty jo sinne :o Ihana kuulla jos joku on koukuttunut :)!

    VastaaPoista
  4. Meet Blogilista.fi ja rekisteröit ittes sinne, sit siellä on kohta 'lisää blogi'. En tiiä onko joku muu sit jo lisänny sinne, mut ite en ainakaan löytäny :o Ja tietty on aina kivempi kun blogin-pitäjä itte lisää, niin voit seurata sieltä esim. montako ihmistä lukee sun blogia blogilistan kautta.

    VastaaPoista
  5. Gracias M! Nyt pitäis tänkin sepustelun löytyy sieltä :)

    VastaaPoista
  6. mitäs kummaa, oon kommenttoinu näihi sulle vaik mitä mut jotain oon kikkaillu et ne ei oo tullu. :/ en kai oo loppuun asti laittanu sitä. höh. no mut tähän mä oli aiemmin laittanut että mäkin olen hyvin addiktoitunut tinttuloisen matkakertomuksiin ja seikkailuihin. keep on going babe;)

    VastaaPoista
  7. hahhah! mutta kiitos kommentistasi tällä kertaa sitten ;) I keep it on!

    VastaaPoista