perjantai 27. elokuuta 2010

28.8.2010 - Going wild in Chile


Kuvatus on kultimurujen mulle pitämistä läksiäispartyista ja pointti, jonka vuoksi se koristaa mun matkapäivyriäni on tuo seinällä roikkuva lippu. Chilen lippu juu! Neidit olivat suurella rakkaudella (huomatkaa tyytyväiset ilmeet!) värittäneet sen koristamaan seinää ja saivat signeerata askartelunsa myöhemmin illalla ;) Tarkoitukseni oli ottaa se mukaan tänne torjumaan koti-ikävää, MUTTA homepää kun oon niin siellä se nyt odottaa kotona vieläkin :( Päästin pienoisen karjaisun kun perillä raavin leukaani miettien, MITÄ kummaa mä olen unohtanut, ja tajutessani totuuden?! LIPPU kääk!

(Otsikko on kommentti lipun tekstille, hehe. En siis muuten oo villiintyny sen kummemmin.)

Ja Chilen lipunhan tahdon esitellä sen vuoksi että jotta koska kun kaikki tietäisivät millainen se on mikäli yleissivistys ei yllä Etelä-Amerikan lippuihin asti :) Eilen lounaalla nimittäin kuulin tarinan lipun värien takaa. Punainen osa symboloi verta. KYLLÄ, verta ja sitä on tossa lipussa melko suuri osa :D Taustalla ovat Espanjalaisten muinaiset valloitusretket, jolloin spankut laittoivat Chilen alkuperäiskansaa kaatumaan kuin heinää. Btw tossa varmaan jälleen yksi historiallinen syy siihen, miksei Chilessä olla ollenkaan niin innoissaan espanjalaisista kuin vois kuvitella. Sininen ja Valkoinen sen sijaan kuvastavat Andien vuoristoa. Oletan sinisen olevan "taivas, jossa loistaa tähti" ja valkoinen sitten varmaan kuvaa Andien lumihuippuja.

Toivottavasti en ollut aivan väärässä selittäessäni, että suomen lipun värit symboloivat lunta ja järviä :D Tälleen olen itse ainakin asian ymmärtänyt... Näin ollen on loogista, että Andit (Chilen maisemassa olennainen tekijä) esiintyvät lipussa. Toisaalta totesin, että täällä Espanjan aikoinaan tekemää verenvuodatusta pidetään todella tärkeänä historiaalisena seikkana, jos se halutaan ikuistaan lippuunkin.


Jeee! Taivas näkyy! Lähinnä siksi halusin napata edes yhden kuvan tänään matkalla markettiin :D Viime viikon säät olivat sitä luokkaa, että aloin melkein rakentaa arkkia itselleni. Varsinkin eilen täytyi todella kaipaa suomalainen hulluus esiin ulos astuessa. Istuin sisällä kahvikupin kanssa ja kuuntelin, kun sade yltyi kokoajan. Ei juuri lämmittänyt mieltä, kun tiesi, että puolen tunnin kuluttua täytyisi lähteä viettämään yhden vaihtarikaverin synttäreitä. Huhhuijaa! Sateenvarjoahan en tietenkään omista :D Vesisateessa rämpimisen kruunasi se, ettei colletoja ollut missään! Mikähän luonnonlaki sekin on, että aurinkoisella säällä autoja viuhahtelee ohi jatkuvalla syötöllä mutta odotapa vain sadepäivää...

Illan negatiivinen kohokohta oli kuitenkin kyseinen colletomatka tapaamispaikkaan. Olin saanut ohjeet, mitä sanoa kuljettajalle, sillä minulla ei itselläni ollut hajuakaan, missä sijaitsee Universidad Autonoma de Chile. Heti colletoon astuessani sanoin kuljettajalla, minne olen matkalla ja teroitin, etten tunne paikkaa joten voitko ystävällisesti jättää mut sinne. Tottakai sí sí claramente kyllä juu! Siinä sitten nökötin etupenkillä minuutin jos toisenkin ja aloin ihmetellä, että onpas kyseinen pleissi kaukana. Keskustan valoissa kuljettaja löi kätensä otsalleen: "Ai niin! Mä unohdin sut ihan kokonaan!" No kiitos vain.

Eniten ärsytti se, että tiesin kavereiden odottavan minua >:| Noh, perille päästiin mutta olin melko varma, että tulen olemaan naama nutturalla koko loppuillan. Totuus kuitenkin on, että parhaat partyt tulevat aina aivan puskista ja niin tälläkin kertaa. Hauskaa oli, oikein hauskaa ja samalla tuli tutustuttua paremmin saksalaisiin vaihtarityyppeihin :)

Kommunikointi tapahtui melkein kokonaan espanjaksi ja olin positiivisesti yllättynyt omista taidoistani. Ilmeisesti kehitystä alkaa viimeinkin tapahtua! Huvittavaa sen sijaan oli, kun vessassa käydessäni kaksi chileläistä tyttöä kommentoi ulkonäköäni espanjaksi. Phah! Letitin tukkaani peilin edessä, kun toinen meikkaajista alkoi ruotia ulkomaista ulkomuotoani ja tykkäsi, etten minä nyt NIIN kaunis ole kuin luulen olevani kun siinä suin hiuksiani :D Taisi luulla, että pidän itseäni jotenkin spesiaalina ulkomaalaisuuteni takia. Kommentoijan kaveri sähähti, että ole hiljaa! Sehän saattaa vaikka ymmärtää, mitä sä sanot siitä! Teki mieli siinä vaiheessa moikata espanjaksi, että hyvää illanjatkoa vain teillekin mutta jätinpä kiusaamatta :D

Nyt aion jumittautua kämppääni loppuillaksi syömään juustoempanadaksia ja katselemaan True Bloodia! Namnam... Nos Vemos!

ps. Tein pientä kenttätutkimusta jumittuneen limsapullon kanssa ja juu, on mahdollista saada rakkoja sormiin kun koittaa vääntää korkkia auki. Nyt on tämäkin testattu, en suosittele!

3 kommenttia:

  1. Taitaa ne chileläiset tytöt sittenkin olla kateellisia sun pohjoismaisesta vaaleudesta ;D

    VastaaPoista
  2. Olisit nyt edes jotain hyvää toivottanut heille espanjaksi....Tv Äippä

    VastaaPoista
  3. Ilmeisesti! Ite kun ei näe siinä mitään kummaa :D Olisin varmasti toivottanutkin jos oisin edes hiukankin sisuuntunu, lähinnä yritin pidätellä naurua koko ajan, hähä :)

    VastaaPoista