lauantai 7. elokuuta 2010

7.8.2010 - Introducing... Portal Temuco

Hola ystävät!

Täällä on satanut tosi paljon nyt muutamia päiviä, joten valokuvausretket ympäri Temucoa kärsi. Keskustassakin kävin, mutta kun taivaalta tuli räntää niin viitsinyt hirveesti alkaa ikuistamaan näkymiä. Ensi viikolla pitäisi kuitenkin olla bueno sää ja ehkäpä sitten...

Kämppäkaveri(t...?) oli tänään poissa kotoa joten mestan lämmittäminen jäi mun tehtäväksi :D Noh, väitin olevani ekspertti suomalaisen saunan lämmittämisessä joten "kamoon kyllä toikin hoituu!" Totuuden kertoakseni mun suoritus ei kyllä ihan yltäny siihen eksperttiluokkaan :D Ainakin vartin surkean tuhertamisen jälkeen talon isäntä tuli ottamaan ohjat käsiin (sattui olemaan vierailulla korjaajasedän kanssa) ja sytytti suomalaisneidolle kamiinan lämpiämään. Hieman kyllä hävetti seisoa siinä vieressä kun kaksi miestä alkoi (varmaankin säälistä) väsäämään tulta. Mutta syttyipäs mokoma!


Sitten päivän pointtiin. Portal Temuco eli tuttavallisemmin "ostari" oli mun toinen koti tossa parisen viikkoa, ennen tätä muuttoa. Siellä juotiin kahvit, syötiin, shopattiin ja kirottiin kieltä. Melkonen mesta se kyllä onkin! Kyllä siinä Stockat ja Koskikeskukset kalpenee rinnalla, koska tällä yksilöllä on huvipuisto lapsille, leffateatteri, ravintolasiipi, keilarata sekä matelijatalo :D Bite that Ideapark! Kolme kerrosta kahviloita ja erilaisia pieniä sekä suurempia liikkeitä. Vaatteita, kenkiä, sukkahousuja, leluja, kirjoja, pelejä, koruja, eräkamaa, erikoisviinejä...

Ja siis hei kattokaa nyt miten siisti toi pomppulinnakompleksi! Jos elettäis aikaa 10 vuotta sitten, ni olisin juossu riemusta kiljuen tonne rapupomppikseen ja laskemaan mäkeä alas. Jiihaa!





Seuraavana pari kuvaa siitä ravintolasiivestä. Yks seinä on lasitettu, joten sen äärellä on hauska syödä ja ihailla maisemia kolmannesta kerroksesta. Ravintolatarjonta on aika fast food -painotteista, mikä tosin käy järkeen, kun miettii tän restasiiven ideaa: keskiosa täynnä pöytiä, ympärillä paljon ravintoloita. Ostat mitä haluat, mistä haluat ja menet itse valitsemaasi pöytään syömään. Mäkkäri löytyy of course, kiinalainen, lounaspaikkoja, jäätelöbaareja, pitsaa ja Kentucky Fried Chicken, jonka ruoka ei tod-ellakaan oo niin hyvää kuin South Parkin Cartman väittää!



Tässä sit pääsisäänkäynnin vieressä oleva lounaspaikka, josta kerätään ite ruoka tarjottimelle ja maksetaan sen mukaan, mitä on hamunnut.


Sitten näihin erikoisuuksiin :D Oli kyllä pakko hieraista silmiä, kun ensimmäisen kerran kävelin ostarissa tätä reittiä ja nurkan takaa pamahtikin eteen... HUVIPUISTO. Que? Noissa kuvissa siellä on aika tyhjää koska on maanantai ja iltapäivä. Viikonloppusin siellä on täys lapsikaaos päällä. Hyvä kun sekaan uskalsin. Laitteiden takaa löytyy hohtokeilausrata. Niin ja leffateatteri sijaitsee tossa samassa aulassa. Toy Story kolmonen ois ohjelmistossa <3>

Alla toinen "löytö", jota piti ekalla bongauskerralla jäädä hetkeks toljottamaan suu auki. Miksei vaikka Rewell Centerissäkin ois matelijataloa? Näyttöruudun perusteella tuolla ois ainakin ällöjä käärmeitä, karvahämähäkkejä ja kilppareita. Alko lapsettamaan ja tekis hirveenä mieli mennä käymään tuolla mutta tuskin kehtaan :D


Tällä hetkellä Chilessä on menossa talvialet, joten nyt jos koskaan on hyvä aika shoppailla - ja sitähän mä olen tehnyt! Monenkohan matkalaukun kanssa tuun kotiin täältä? Villejä veikkauksia?

6 kommenttia:

  1. Oi ihana ostosparatiisi, kyllä mullekin kelpais! :D

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, mäkin haluun Chileen shoppaileen!! Ja hassuu, mä rakastuin Puolassa KFC:hen, vaikka kaikkiin mäkkeihin sun muihin lähinnä vihasuhde onkin..

    VastaaPoista
  3. Outi you would luv that! Siellä ei oo mitään rättikauppoja joten säkin varmasti löytäisit laatua ;)

    Tääl mäkkiruoka on parempaa ku Suomes :D ne laittaa sinne paltaa väliin eli sellasta chileläistä avokadotahnaa, njam!

    VastaaPoista
  4. Onneksi meille tulee Novapark! ;)

    VastaaPoista
  5. HAHHAAA! True ;) Eiköhän sinnekin pohjanmaalaisella suuruudenhulluudella jonkinlainen eläinpuisto ja karuselli saada pystyyn!

    VastaaPoista
  6. Joo ne siirtää Ähtärin ilvekset vähintään sinne jos muuta ei keksitä!

    VastaaPoista