tiistai 9. marraskuuta 2010

9.11.2010 - Maisemallista silmänruokaa!

En rakasta yllätyksiä, mutta tää oli kyllä ihan kiva semmonen! Viime viikon (huomatkaa mun tällä hetkellä "hyvin ajan tasalla oleva" kirjotteluni...) keskiviikkoiltana makasin jo sängyssä kun puhelimeen napsahti houkutteleva tarjous. Skippaa huominen luento, mulla olis jotain suunniteltuna. Kun pyysin lisätietoja niin vastaus kuului, että ei tipu. Sun pitää päättää tuutko vai et ja sillä sipuli. No kamoon! Voiko tällainen seikkailunjanoinen tyttölapsi vastustaa tollaista???? Tässä tapauksessa mun itsehillinnän kesto oli noin viisi sekuntia.

Suostumisen jälkeen sain "runsain mitoin" infoa, kuten, että missä tavataan, milloin ja että ois kiva jos otat ruokaa mukaan. NO KIITOS. Aamulla oli aika mielenkiintoista seisoa risteyksessä odottelemassa kun ei tiennyt yhtään keiden kanssa, millä ja minne oon menossa. Sitten kaveri kaarsi paikalle moottoripyörällä. "Tästä puhkes taas maanantaina rengas, joten älä odota liikoja!" Selvä, eikun menoksi.


Päivä kului kartan osoittamalla reitillä, joka oli super, SUPER kaunis! Sen kummempaa matkasuunnitelmaa ei ollut. Pysähdytään, kun on kaunista. Syödään, kun on nälkä. Loikoillaan, kun laiskottaa. MUTTA Temucossa pitää olla takas 20:30, koska kymmeneltä alkaa futispeli. (Miehet...)

KLIKKAILKAA ISOMMAKSI JOS EI NÄY!
Palleroilla on merkitty tiet, jota pitkin köröteltiin. Numeroilla 1-7 merkitsin meidän "käyntikohteet". Koska päivän sana(t) oli "kauniit maisemat" en edes yritä kuvailla mitään sen kummemmin. Kokeillaan siis tällaista metodia: numero, nimi, mahdollinen pieni infopätkä, kuvat. Toivottavasti pysytte kärryillä. Enjoy = disfruta!

1) CUNCO (Ei kuvia, sorry mään)


Ensimmäinen kaupunki, jossa pysähdyttiin tankkaamaan sekä aamupalalle. Täällä sain vihdoin tietää, mikä on päivän suunnitelma kun matkakumppani läjäytti kartan pöytään ja näytti, että tuota tietä mennään tonne ja tonne. Ja katotaan jos tota kautta tai sitten tota... Eli siis tossa vaiheessa kukaan ei vielä tiennyt lopullista reittiä :D Niin ihanaa toisaalta!

2) RESERVA NACIONAL CHINA MUERTA


Nyt pieni näöntarkastus. Näettekö pienen harmaan jutun tuon maasta törröttävän tikun vieressä (melkein takana)? Se on moottoripyörä.

Entä erotatteko kuvasta ihmisen? Joojoo on siellä ihminen! Isosta Araucariasta (puu) hieman vasemmalle. Rinteen reunalla nököttää arvon matkakumppanini, joka on noin kärpäsen takajalan kokoinen tässä kuvassa.

Okei, miettikääpä sitten niitä mittasuhteita. Näyttääkö puu ensisilmäyksellä pieneltä? Entä rinne alas joelle pikku pudotukselta? Lukekaa ylläolevat uudelleen...


3) LAGUNA ICALMA


Kaksi juttua: idyllisin järvimaisema, joka oon koskaan (ei for real koskaan) nähnyt ja kirkkain vesi, johon oon koskaan (joojoo) törmännyt. Aivot väitti välillä, että silmät huijaa.

















4) ICALMA (kylä)


Hervottomat 290 asukasta. Mutta saatiin lisää ilmaa renkaaseen ja murua rinnan alle. Lapualaiset... KYLLÄ, tähän verrattuna asutte kaupungissa.


5) LAGUNA GALLETUE


Icalman rinnalla varsin "tavallinen" ja "harmaa" järvi. Todellisuudessa vallan hurmaava myös. Kahlattiin hyytävässä vedessä (mä ehkä sen kaksi sekuntia), loikoiltiin ja nautittiin auringosta. Ei mitään tai ketään missään. Ainoa ääni oli omat sydämenlyönnit ja järven laineiden liplatus.




6) TUNEL LAS RAICES


Entinen rautatietunneli, nykyinen nähtävyys ja Chilen pisin tunneli erilaisille ajoneuvoille. Pituus kaikkeudessaan  4.600 metriä, joten voin kertoa, että siellä pimeydessä ajeltiin hetki jos toinenkin - ja kylmyys oli hyyyyyyytävä. Hauska kokemus kuitenkin kaiken kaikkiaan! Ja vuori, jonka läpi tunneli meni oli niin kuin seinä, joten eipä siitä paljon muuten toiselle puolelle pääse kuin läpi menemällä.


7) SALTO DE LA PRINCESA


Vesiputous! Jee! Ei muuta sanottavaa.


Eikun nokka kohti Temucoa! Ei puhjenneita renkaita eikä muitakaan teknisiä ongelmia. Ainakaan sen suurempia, heh heh... Upeita maisemia, yhä syvempi rakastuminen tähän osaan Chileä sekä melkein palanut naama (matkakumppani näytti tomaatilta seuraavana päivänä eli ei ollut yhtä onnekas). Oikein mukavainen rentoutusreissu! Nam.


3 kommenttia:

  1. Ei vitsit mitä maisemia siellä - mua alko naurattaa ku aloin heti miettiin että oonko nähnyt jotain Avara luonnon jaksoo Chilestä ja ei tullu mieleen :D joten en tiiä mitä ötököitä siellä metsissä tallustaa.

    VastaaPoista
  2. Harmi :D Ois ollut mukava kuulla! Jotenki tuntuu, etten oo hirveen eksoottisiin öttömönkiäisiin täällä ees törmännyt.

    VastaaPoista
  3. täytyy kyllä yhtyä mariannan kommenttiin; siis mitä mahtavia maisemia! kyllä kelpais chilen kesässä lököillä ja palvoa aurinkoa tollasilla rannoilla ja pulikoida tossa kirkkaassa vedessä! namh, seuraavaa kesää odotellessa.. ;)

    VastaaPoista