lauantai 13. marraskuuta 2010

13.11.2010 - Campo chileno

Eilen lähdettiin neititriolla katsastamaan true chileläinen maaseutu! Mähän siellä kerran jo olinkin jumissa yksirenkaisen moottoripyörän kanssa mutta oli ihan mukavaa päätyä sinne tällä kertaa tarkoituksellisesti :D Kyseessä oli Jannin tandem-kaverin koti, jonne herra kutsui Jannin ja mahdolliset kaverit, joita siis me Steffin kanssa edustettiin.

Kaverin koti oli pienen bussimatkan päässä Temucosta, keskellä kauneinta campoa! Se rauhallisuus, kauneus ja tunnelma tekee vaikutuksen joka kerta. Yksi niistä paikoista, jossa on vaan pakko hymyillä kokoajan kun tuntuu niin hyvältä! Oon nyt nähnyt maaseutua ihan Temucon ympärillä, vähän pohjoisemmassa ja Andien kupeessa. Pakko myöntää, että maasto ja maisemat vaihtelee tässä maassa hurjan paljon pienelläkin matkalla! Tää Temucoa ympäröivä maaseutu on mun mielestä kummallista: kun tölläilee ympärilleen niin tuntuu, että vois melken olla Suomessa mutta ei sitten kuitenkaan... En tiedä, mikä se ero tai samankaltaisuus on, mutta noina hetkinä mielen valtaa aina ajatus, ettei maailma välttämättä oo niin erilainen vaikka matkataan toiselle puolen palloa!

Anyway chileläinen maaseutu tarjosi meille runsaasti auringonsäteitä, miljoonittain söpöjä eläimiä sekä tyynen mielen. Niin ja UPEAN auringonlaskun. Tuijotin suu auki. Olen outo, tiedetään.



On pakko mainita, että veljiltä on kiellettyä kommentoida tähän kuvaan, että "kato Tiinahan se siellä - ja vielä kaksin kappalein!" tai jotain ton suuntaista. HEH HEH, vanha vitsi!
Suurkaupungin tyttö ottaa kuvaa lehmästä.

Ennen sen kummempia retkeilyjä meidän täytyi täyttää neljä kurnivaa vatsaa. Onneksi ostettiin ainekset compeletoihin. Sämpylä, nakki, tomaattia, paltaa ja majoneesia = voilá! Chileläinen pikalounas on valmis!






Sen jälkeen lähdettiin retkeilemään läheiselle joelle. Jokainen vastaantulija moikkaili ja heilutteli sekä autot tööttäili. Herra sano joka kerta, että "es un vecino" eli "toi on mun naapuri". Loppumatkasta meitä jo huvitti se niin paljon, että saatiin tästä uus sisäpiirivitsi. Aina kun joku tööttää tai heiluttelee niin sanotaan, että "aaaa! es un vecino!" Meillä on tooodella paljon naapureita täällä Temucossa, hahahahahaha.... Sillan nimi tais olla Puente Makewe. Makewe on mapudungunia, en tiedä mitä tarkottaa enkä osaa lausua mutta piti nyt näin ilmoitusluontoisesti mainita. Tosiaan tossa oli kaksi siltaa: toinen uusi ja toinen, joka oli ihan romahtamispisteessä. Vanhemmalla oli taivalta takana lähes 150 vuotta ja tottahan niin vanhalle materiaalille piti päästä apinoimaan. Jei! (Niin ja tästä lähin kuvat on muiden kameroista, koska mun kultimuru päätti, että sen akku tyhjenee näin hyvässä paikassa, kiitän.)

Vanha silta.
Uusi silta.



Menossa on projekti nimeltä "estetään Jannia tippumasta sillan läpi".  Tilannekuvaa parhaimillaan :D Janni astu jollekin puoli-irtonaiselle laudalle, horjanti ja niinpä suojelusenkelit (minä & Steffi) tarras salamannopeesti takista kiinni, haha. 
Mun nassu näyttää siltä, että vedin just kunnon annoksen sitruunamehua kurkusta alas. Oikeasti yritän vaan siristellä auringossa, että whats happening here?!?!
Yritin tehdä uimahypyn sillan rakosesta jokeen, mutta totesin viime hetkellä olevani liian pönäkkä mahtumaan tosta aukosta alas :( Jäi sitten se loikka tekemättä. 
Siltailun jälkeen laskeuduttiin alas joen rantaan nauttimaan auringosta. Ja joo, limbottiin pyörien kanssa piikkilanka-aidan läpi polulle :D


Nää meidän yleistä sähläystä esittävät kuvat on vaan niin loistavia. Hetken piti raapia päätä tänkin kohdalla, että mitä tapahtuu. Sit tajusin, että otan tässä tota alla olevaa kuvaa.

Kuten huomaatte oon 'too fast to catch'. Suorastaan vilahdin tuon aidan ali. Jotain hyötyä tästä pätkyydestäkin. (Onkohan 'pätkyys' edes sana? Noh, nyt on.)
Ehkä tää kuva hieman selventää sitä, miksi mua pidetään Chilessä blondina, vaikka Suomessa on selkeesti 'tummatukkainen' ? Verratkaapa mun lettiä oikeaan chileläiseen väritykseen :D Cachaí?
Ja kyllä, mä nukuin OIKEASTI.
Paluumatkalla poikettiin mapuche-sairaalaan ja kirkolle, jonka englantilaiset valloittajat on aikoinaan rakentaneet. Lisää naapureita tuli vastaan.


Tällä puulla (sypressi) oli HIEMAN kokoa!!!
Mun mielestä on hurmaavaa, miten selväjärkiseltä osaan aina näyttää valokuvissa. Enjoy!
Käytiin Rukassa eli mapuce-asumuksessa. Opettelen tossa just sanomaan 'koira' mapudunguniksi. Se on muuten 'trewa'.

Loppuun vielä pakolliset koirasöpöilykuvat. Tällä perheellä oli kolme koiraa, mutta tää yks, nimeltään Terri, oli mun ehdoton suosikki pörröisyytensä vuoksi. Rassukka huokaili ja maiskutti ja nieleskeli kun rapsuttelin sitä. Oijoijoi... tuun saamaan koiravieroitusoireita kunhan joudun palaamaan Suomeen.


Terriiiiiii!!! <3
Tällaista siis eilen. Viiletin pikkumyynutturani kanssa menemään koko päivän pitkin campoa ja illalla meinasin nukahtaa baarissa pöytään. Kyseessä ei ollut piscon yliannostus vaan yksinkertaisesti vä-sy-mys! Päivä oli  aurinkoinen ja ehdottoman rentouttava. Loppuun vielä kaksi kuvaa: lehmästä ja minusta. Epäselvyyksien välttämiseksi sanottakoon, että ylempi kuva on lehmästä ja alempi musta. Saludos!

Tää hengaili siinä pihapiirissä meidän kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti