torstai 18. marraskuuta 2010

18.11.2010 - El Día de la Princesa

La Princesa aka Janni, päivän synttärisankari. Tämä siis tiistaina. Kaikeksi harmiksi miss syndesankari oli kuitenkin edelleen flunssan kourissa. Päivä siis mentiin sen ehdoilla, mikä oli prinsessan vointi kullakin hetkellä. Mutta eipä toi loppuviimein menoa haitannut!

Aamu alkoi klo 10.00 aamulla ylläriaamiaisella. Onneksi prinsessa on varsinainen unikeko (pahempi kuin minä), joten saatiin kaikessa rauhassa kattaa pöytä kun tää veteli sikeitä. Sitten koputettiin sen ovelle ja raukka kömpi ulos hirveän köhinnän saattelemana, pobrecita :D Nassu kyllä kääntyi heti hymyyn kun se näki meidät ja meidän kattaman pinkin aamiaispöydän! Pinkkiä se olla pitää, ainakin prinsessalle.




Prinsessa-aamiaisen jälkeen lähdettiin lounastamaan neidin haluamaan paikkaan. Pakko myöntää, että oli ehkä paras "sandwitch"(lähellä suomen normihampurilaista), jonka oon syöny aikoihin. Namnam.  Paluumatkalla käytiin supermarketissa ostoksilla iltaa varten. Illan prinsessamenu: salaattia (mansikoilla, juustolla ja pähkinöillä), suklaafondueta ja siihen dipattavia hedelmiä. Lisäksi mateeta (eteläamerikkalainen yrtti, josta valmistetaan tuota "kuuluisaa" teetä), viiniä ja fanchelaa (fanta + chela = olutta fantalla). Prinsessan mennessä lepäämään hieman, minä ja eräs toinen vaihtarityttönen suunnattiin keskustaan metsästämään halvempia mansikoita katukojuista sekä bombillaa mercadosta. Bombilla on sellanen kummallinen suodatinpilli, joka on tarkotettu mateen juomiseen. Ennen seuraavaa ohjelmanumeroa siis nautiskeltiin hieman skumppaa ja teetä.

Matee ja bombilla, näyttää ällöltä eikö vaan? Oli silti aika hyvää kunhan makuun tottu.
Sihautin pullon auki!

Iltaherkut!
Prinsessa tervehtii alamaisiaan! Mehän ihanina ystävinä pakotettiin neiti  kävelemään toi kruunu päässä pitkin Temucoa. Mitäs meni joskus sanomaan, että haluaa "päivän prinsessana"! Buahahahahhhaaa...
Illemmalla mentiin katsomaan Carmenia (se kuuluisa ooppera) yliopistolle, kun siellä oli Santiagon teatterin vierailunäytös. Vaaleiden hiuksien avulla hankituilla suhteilla päästiin joillekin vip-paikoille kolmanteen riviin :D En valita. Ooppera oli aivan valloittava, nautin superpaljon! Kyseessä oli lyhennetty versio, johon oli valittuja vain tiettyjä paloja näytöksistä. Näin ollen kuultiin kaikki kuuluisimmat aariat ja melodiat. Ainoa, mikä jäi puuttumaa oli se draaginen loppukohtaus, josta koko ooppera on tunnettu. Ohjaaja sanoi, ettei halua lopettaa niin surulliseen kohtaukseen - noh, ihan jees perustelu mutta oisin silti halunnu nähdä sen :D Anyway hieno kokemus! Saatiin samalla hieman kulttuuria meidän prinsessapäivään.

Paikalla oli muitakin...



Tämän jälkeen oli aika hyökätä fonduen ja salaatin kimppuun! Naapurin kimulit saapui myös paikalle viinipullon kanssa, hmm, se siitä "rauhanomaisesta illasta". Anyway oli oikein virkistävä prinsessapäivä, ennen kaikkea oli hauska nähdä kuinka itse prinsessa nautti lenssustaan huolimatta!

2 kommenttia:

  1. Oooi Carmen on yks mun lempi oopperoista<3 Viime jouluna kytättiin sitä iskän kans reilu kolme tuntii telkkarista, vaikka olis kyllä vielä joskus pakko päästä ihan livenäkin kuuntelemaan/katsomaan. Ja voih, olishan se loppukohtaus nyt pitänyt olla!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen kyllä! Paikan päällä koko tunnelma välittyy vaan niin paljon paremmin kuin telkusta :)

    VastaaPoista