lauantai 27. marraskuuta 2010

27.11.2010 - Lepopäivä

Tiedetään, oikeastaanhan sunnuntai olis se lepopäivä mutta "pienimuotoisen" univajeen vuoksi päätin pitää sen jo tänään! Eilen pidettiin kavereiden kanssa meksikohenkiset pippalot: syötiin tacoja ja oli meillä tequilapullokin. Mulla ei ollut kamera messissä ollenkaan, joten valitettavasti en voi tarjota sivistynyttä tai vähemmän siveääkään kuvamateriaalia. Ilta oli hauska ja tacot vei melken kielen mennessään mutta nyt väsyttää :D There is always a price to pay! Haha.

Meidän Pucón-viikonloppu peruuntui koska kaveri, jonka mökille oli tarkoitus mennä joutuu istumaan nenä kiinni kirjassa koko lauantain ja sunnuntain. Höh :( Olin kyllä aika pettynyt, koska itsellä alkaa olla sellainen levoton fiilis, että pitäisi päästä hieman taas matkailemaan. Nyt marraskuussa kun en oo hirveästi Temucon ulkopuolella käynyt ja "apua aika loppuu"-ajatus pyörii mielessä valitettavan usein! Pitäisi jotenkin saada haudattua tuo murehtiminen jonnekin aivojen perukoille. Huoh.

Lisäksi omat (toivottavasti) Tammikuussa tapahtuvat pitemmät reissut pyörivät mielessä jatkuvasti. Chilessä kun on ihan liikaa nähtävää ja aivan tuhottomasti mielenkiintoisia paikkoja! Niinpä joudun tekemään mittavia komromisseja kohteideni suhteen vaikka saisinkin (saan !!) hieman lisääaikaa tällä mantereella... Mä kun tahtoisin etelään ja mä tahtoisin pohjoiseen. Haluaisin pääsiäissaarelle ja Isla Robinson Crusoelle. Sitten vielä toivoisin matkaa niin Peruun kuin Argentiinaankin. Ai mitä, eikö mulla ollutkaan käytössäni rajattomasti aikaa ja rahavaroja? No voihan nenä... Katsokaa nyt ite mistä puhun! Tiina tahtoisi päästä näkemään paikan nimeltä...

A niinkuin Atacama! Maailman kuivin aavikko, joka dominoi koko pohjoista Chileä. Sandboarding, uskomattoman tähtitaivaan bongaus yöllä ja noh - kamoon maailman kuivin aavikko!! Tällaiselle maantiedehullulle se on vain aika must-see kohde...

P niinkuin Patagonia! Eteläinen Chile kauniine luontoineen, vuoristoineen ja jäätiköineen. Ah...

C niinkuin Chiloe! Kaikki, KAIKKI sanoo, että mun pitää kokea Chiloe. Mielelläni! Ja tahdon nähdä ne pingviinit!

I niinkuin Isla Robinson Crusoe! Lentomatka tänne ei ole pitkä mutta se on sitäkin kalliimpi. Osaksi sen takia saari on pysynyt suhteellisen vapaana turismista, vaikka se on ihan uskomaton luonnon helmi kivenheiton päässä manner-Chilestä. Ilmasto on aika lähellä välimerta mutta vihreine vuoristoineen ja kirkkaine vesineen tää vaikuttaa mulle enemmän Havaijilta.




P niinkuin Peru! Macchu Picchu, mun ainainen unelma on ollut päästä käymään siellä... ja nyt se olisi NIIN lähellä.

Tässä muutama esimerkki. Huokaus, matkakuume nousi taas muutaman asteen polttavammaksi. Huh huh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti