maanantai 3. tammikuuta 2011

3.1.2011 - Valdivia


Moni on tituleerannut tätä merenrantakaupunkia "Chilen kauneimmaksi kaupungiksi". Tämän vuoksi odotukset olivat melko korkealla bussimme kurvatessa Valdivian bussiasemalle. Noh, olihan se nätti mutta henkilökohtaisesti pettymys oli silti aika suuri. Ainakaan vielä en ollenkaan ymmärrä tätä kauneushehkutusta, miksi ihmeessä se on niin spesiaali?

Yksi seikka, joka saattaa selittää tämän näkemyseron on se, että musta tuntui välillä kuin olisin ollut järvi-Suomessa. Kaunista, kyllä, mutta aivan liian tuttua ollakseen mulle mitenkään erikoista tai eksoottista. Katsokaa vaikka!


Muuta yleiskuvaa Valdiviasta:




Ensimmäisenä suunnistettiin lounaalle ja pakkohan meidän oli ruokajuomaksi tilata kuuluisaa Kunstmannin olutta, jonka tehdas on Valdiviassa ;) Seuraavaksi vaellettiin hurmaavassa satamassa, jossa myytiin vaikka minkälaista merenelävää ja sillipurkkia. Lisäksi nähtiin merileijonia! Ei mitään sutjakoita herrasmiehiä niin kuin ne, joita näkee temppuilemassa eläintarhoissa. Nää oli kunnon karvaisia roikaleita, jotka painoi jopa 400 kiloa!








Pitihän sitä yksi häröilykuvakin olla mukana. 
Lounastelun ja pienimuotoisen käsityöshoppailun jälkeen meillä oli kaksi vaihtoehtoa: risteily tai kaupungin kiertely. Ennen kasia piti olla takaisin bussiasemalla vaihtamassa uuden vuoden kuteet niskaan ja palauttaa tavarat säilöön. Valittiin pienen mietinnän jälkeen risteily yhdelle Chilen vanhimmista kirkoista. Ajateltiin sen olevan rentouttavampi vaihtoehto ja hyvä tapa nauttia kauniista päivästä.






Saavuttuamme saarelle, tsekattiin ensin kirkko ja sitten syötiin Once (aterian nimi täällä) eräässä pikkukahvilassa. Tytöt sai Kucheninsa ja mä Empanadakseni. Everybody was happy!




En oo ennen nähny kananpojan juoksevan sisällä ravintolassa!
Näin onnellinen Steffi oli kuchenistaan! Saksalainen mikä saksalainen...
Kukaan ei palanut auringossa, joutunut merileijonien ruuaksi tai päätynyt muutoinkaan hankaluuksiin. Päivä oli rento ja mukava vaikkei Valdivia ihan vastannutkaan odotuksia, anyway, nyt meidän tiimi on valloittanut myös Valdivian! Waaaaaaaah!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti