maanantai 17. tammikuuta 2011

17.1.2011 - Matkakuumeilua

Nyt siis kyseessä positiivinen kuume, ei se inhottava olotila, joka kaataa sänkyyn sisukkaimmankin Chilessä rientävän suomalaisen. Huomenna huomenna huomenna, tai ite asiassa Suomessa se on silloin jo keskiviikkoaamu, yöbussi Puerto Monttiin starttaa meidän seikkailuloman. Oon ihan kuin pikkulapsi päivää ennen jouluaattoa :D Muistan joskus vuosi-pari sitten sanoneeni, että on harmi, etten oo enää lapsellisen innostunut asioista - se oli niin siistiä kuinka sataprosenttisesti, huolettomasti ja pieni jännitys vatsanpohjassa nipistellen taaperot osaa ottaa asiat. Noh, tänään voin kertoa, että tunsin ton fiiliksen taas pitkästä aikaa täristessäni kauppajonossa vastaostettu bussilippu poltellen laukussa. Aaaaaaa en edes osaa pukea tätä sanoiksi!

Ollaan matkaseuralaisen kanssa ihana yhdistelmä aikuista tarkkaan valmistautumista ja sitä, että hypittiin kaulakkain kadulla kun oli lunastettu bussiliput :D Anyway koko päivä on juostu saksalais- ja suomalaistassuin ympäriämpäri Temucoa metsästäen kaikkea tarpeellista.

Ensimmäinen, ja ehkä tärkein, asia oli ostaa mulle rinkka, koska kukaan ei tasan rehaa mitään täyttä olkalaukkua kolmea viikkoa ilman, että näyttää sen jälkeen Notre Damen kellonsoittajalta :D Onneksi mun matkapartneri on hyvin kouluttautunu asiaan ja iskääkin konsultoin. Steffi oli kuin ylpeä äiti konsanaan ja minä kuin ekaluokalle menevä pikkulapsi kokeillessamme rinkkaa toisensa jälkeen :D Valitettavasti, pieni ihminen kun olen, kaikki tarpeeksi tilavat rinkat olivat mulle ihan liian suuria. Noh, kuumeisen etsinnän ja koklailun jälkeen löydettiin se täydellinen yksilö, joka oli tarpeeksi tilava, tarpeeksi säädettävä ja tarpeeksi opiskelijaystävällisen hintainen! Jee! En tiennyt, että ihminen voi olla näin intopinkeänä ensimmäisen rinkkansa hankkimisesta :)

Toiseksi tarvittiin mulle makuupussi (paikkaamaan sitä kadonnutta, lost-in-action, yksilöä) ja muuta retkeilysälää, joka meiltä vielä puuttui. Veikkaan, että harvoin eräosastolla nähdään kahta naisenalkua noin hullunkiilto silmissä kuin me kaksi oltiin :D MUTTA myös löydettiin kaikki etsimämme - ja kai joku herrashenkilö tuhahtaisi, että shoppaavatpa kerrankin jotain käytännöllisempää kuin 12 sentin piikkikorkkareita!

Kaverukset! Oikealla Mrs Rinkansuoja ja vasemmalla Mr Makuupussi. Ostettiin sit tommoset kirkkaan neonkeltaiset rinkan "sadetakit", että kaikki karhut ja puumat varmasti näkee missä lounas kulkee...
Mun superlöytä Santa Isabelin leluosastolta - MATKASUDOKUPELI! Kamoon :D Me istutaan kulkuneuvoissa arviolta semmoset 5000 kilometriä (ja ei, siinä ei ole yhtä nollaa liikaa) joten onpa mulle mitä väkertää. Täydellinen tollanen manuaaliversio kun on liikaa aikaa ;)
Söpöysbonus! Kaksi kahviaddiktia tarvii mukaan kahvikupit ja noissa on tollanen ihana vyölenksutin, millä sen saa roikkumaan rinkkaan :D Ihan loistolöytö!
Onko tää mun innostuneisuus jo ihan ällöttävää? Aivan sama, oon silti kuin pieni ilotulite täällä. Muita ostoksia oli uimapatja (makuualusta!!!), retkikattilasetti, ensiapujutut, pressu teltan päälle sekä sellanen monitoimiveitsi, joka sisältää viinipullonavaajan. Niin ja arvatkaa mitä on pyykkipojat espanjaksi :D PERROS DE ROPA ! Ahahahahah, paras pitkään aikaan oppimani sana. Perro = koira ja ropa = vaatteet. Kai niillä "hampailla" ja lujalla otteella on jotain tekemistä nimen kanssa.

Ohhoijaa... oon ihan kuitti muttei tämä tekeminen ihan vielä tähän loppuis. Luvassa ois muun muassa viime hetken pesulakäynti, valokuvien varmuuskopiointia ja veikkaan, että sen sata asiaa ponnahtaa mieleen vielä huomennakin! Tää on kuitenkin ihan hauskaa kiireisyyttä eikä tarvi ainakaan odotella unta tänään, joka on muuten viimeinen yö tiedä-miten-pitkään-aikaan kun nukun ihan aidossa sängyssä :D Huomenna varmaan vähän lisää siitä, MINNE me nyt itseasiassa aiotaan matkustaa toi jäätävän pitkä matka. Vaikka oonkin tottunut autossaistuja niin saattaa jossain vaiheessa alkaa tätäkin takalistoa puuduttaa. Silloin sudoku esiin, musiikki astetta lujemmalle ja voilá! Mut määs nyt hötkyilen johonkin suuntaan taas, chau!

4 kommenttia:

  1. hihi, voi kyllä tosiaan saa munkin söpöys pisteet toi muki<3 se on hyvä ottaa sun messii haalareihin sit vappuputkessa ;D haha. mutta mahtavaa reissua teille! ota tosiaan kaikki irti niinku eilen puhuttiin ja nauti telttailuretkeilyseikkailustanne!<3

    VastaaPoista
  2. Sustahan tulee oikein kovemman luokan samoilija sielä, pitäkää hauskaa! :)
    -Laura & W

    VastaaPoista
  3. Tiina, I hope you have a very good trip, remember that you have to go to puerto varas, frutillar, Puerto Montt hahaha, I hope you like the south of Chile, I love it, people are incredible and there are so many wonderful places. If you have any questions I will gladly help, my e-mail is gafk1984@gmail.com.
    Have a super cool time together w/ Steffy
    Guillermo

    PS: Your blog is incredible, nice pictures and good description of your life in Chilito

    VastaaPoista
  4. Me ollaan ihan ällöinnoissamme kokoajan, joten nautitaan sataprosenttisesti! :)

    And Guillermo thanksss! What a nice surprise your comment was! So far we're incredibly excited bout everything and like u said, people are amazing. Tomorrow we continue south from Hornopiren to the Argentinian side. I'll consult you if any problems occur :) Espero q estes bien tambien! Saludos!

    VastaaPoista