maanantai 24. tammikuuta 2011

24.1.2011 - Hola Argentina!

Tanaan ylitettiin raja (viimeinkin!) Argentiinan puolelle. Jokin tassa meidan ja Argentiinan suhteessa vaan mattaa koska tuntuu, etta asiat menee aina mutkalle kun tullaan tanne :D Presidentit kuolla kupsahtelee tai muuta vastaavaa. Noh, nyt meilla on katto paan paalla taksi yoksi ja bussiliput (niiiiin kalliit! rajahdan jos viela ykskin ihminen vaittaa mulle etta Argentiina olis halpa) huomiselle kourassa. Se onkin sitten piiiitka busseilu etelaan mutta sen jalkeen ollaankin melkein perilla. Jee :)

Anyway. Hornopirenista mentiin lautalla Chaiteniin, joka tuhoutui tulivuorenpurkauksen jalkeen pari vuotta sitten melkein kokonaan. Asukkaista on jaljella alle 500 henkiloa, joten koko kaupunki on ihan aavemainen hylattyine taloineen ja kuihtuneine puistoineen. Luonto ymparilla on kaunista mutta ite city on kylla hyvin surullinen paikka. Teki aivan pahaa nahda noita puoliksi muta-tuhka-massaan hautautuneita taloja.

Chaitenista matkattiin Futaleufuun, joka on Chilen ja Argentiinan rajalla. Bussimatkan PITI kestaa 3 tuntia mutta vihdoin viimein paastiin perille 8 tunnin matkaamisen jalkeen... aika chilelaista. Futaleufu oli kaaaaunis! Ja varmaan sillakin oli osuutta asiaan, etta saa oli hieno! Nahtiin aurinko ekaa kertaa Temucosta lahtemisen jalkeen ja sita lampoa muuten riitti. Taalla Esquelissa, missa siis nyt ollaan, oli tanaan vielakin kuumempi... Steffi sai paansaryn ja musta se hullu porotus imi muuten vain voimat. Muutenkin koko paiva oli yhta poukkoilua kun etsittiin jatkoyhteytta. Noh, eilinen rentouduttiinkin sitten taysilla Futaleufussa, joten kylla sita jaksaa yhden paivan pomppia ympariinsa. Futassa kiivettiin pikku cerrolle katselemaan maisemia, leiriydyttiin uskomattoman turkoosin Rio Futaleufun rannalla seka tsiigailtiin chilelaista perinteista rodeota. Lehmaparat! Me tsempattiin niita enemman kun ite rodeoukkoja :D

Nyt kuitenkin meen nukkumaan, koska oon varma, etta Argentiina on jo suunnitellut uusia metkuja huomiselle! Toivotaan, ettei bussi hajoa matkalle tai jotain. Mikali kaikki menee hyvin niin keskiviikkona saatan lahettaa taas elonmerkkeja El Calafatesta, joka on hyyyyyyyyyyyyyvin kaukana etelassa! Jee (uudelleen)!

UUTUUS! Kuvatukset!

Hornopiren & lauttamatka:




Chaiten:

Chaiten merelta pain.
Nuo talot oli surullisia nakyja... miettikaa, etta ihmiset sai palata koteihinsa 4 kk paasta purkauksesta ja loytaa taman! :(

Futaleufu:

Laguna Espejo eli "laguna peili" on ihan nimensa veroinen, katsokaa nyt!
Etualla muikuileva Steffi ja takana upean turkoosi Rio Futaleufu.
Futaleufu lintuperspektiivista nakoalatasanteelta.
Rentoilua camping-alueella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti