perjantai 26. elokuuta 2011

26.8.2011 - Innsbruck!


Pari päivää turistien keskellä Salzburgissa riitti ja päätin tehdä pikapiipahduksen Innsbruckiin ennenkuin Saksanmaa kutsui. Kannatti - aivan ihana kaupunki! Ei ehkä niin historiallinen ja siinä mielessä idyllinen kuin Salzburg mutta ehdottomasti paikka jossa voisin kuvitella jopa asuvani. Ne valtavat vuoristot joka puolella - olin niiiiiin sanaton ja onnesta soikeana niitä tuijotellessani! Ja hei kamoon, kuka ei haluais asua kaupungissa, jossa on talvisin hiihtohissejä neljässä suunnassa. Lauta alle ja menoksi!

Löysin yöpaikan valloittavan kodikkaasta pikku hostellista, joka sijaitsi Innsbruckin vanhassa osassa. Se oli kokonaan jalankulkijoille pyhitettyä, joten autoilla ei ollut sinne mitään asiaa. Talot olivat modernimpaa arkitehtuuria kuin joissain aikaisemmissa kaupungeissa eivätkä juurikaan muistuttaneet mitään "alppitaloja" ainakaan keskustassa. Kuitenkin ne olivat mielestäni aivan ihania kirkkaine pastelliväreineen, siinä vieri vieressä. En osaa edes oikein sanoa, mikä sen kaupungin taika oli, mutta ilmapiiri vain hurmasi mut aivan ensihetkestä alkaen.

Mulla oli vain yksi vajaa päivä tuossa ihanassa kaupungissa joten valittavana oli kaksi vaihtoehtoa:

a) opaskartta käteen, kamera toiseen ja tukka putkella kaikki näkemisen arvoinen läpi
b) lyöttäytyä yhteen hostellikavereiden kanssa ja vain nauttia

Koska olin tuossa vaiheessa jo niiin täynnä kaikkea turistimeininkiä valitsin vaikeuksitta vaihtoehdon b. Käytiin lounaalla, käveleskeltiin Innsbruckin läpi tsekkaamaan maisemat Bergiselin mäkihyppymäen kupeesta. Ihan omaa isääni ajatellen, joka on suuri talviurheilufani, olisi ollut melkein synti olla Innsbruckissa käymättä edes jollain tavalla lähellä tuota kuuluisaa mäkeä. Sanotaanko, että ei se nyt NIIN iso ollut. Rukan hyppyrimäki tuntuu paljon isommalta, kun siihen saa (ilmaiseksi) mennä ihan viereen tölläilemään. Mutta näkymät olivat hienot :) Valitettavasti noin korkealta kuvatessa on aina se ongelma, että ilmansaateet ja pöly harmaannuttavat ilman kuvissa. Realityversiossa ongelma ei ollut ihan noin silmiinpistävä.

Päivä oli aivan us-ko-mat-to-man kuuma, joten tuon kiipeilyn jälkeen haluttiin vain hostellille, suihkuun ja kokkaamaan. Toisella kamuista oli syntymäpäivä joten juhlistettiin sitä kokkaamalla ja juomalla hieman olutta :) Nice! Aika meni todella nopeasti ja aamulla harmitti hirveästi lähteä, kun en ehtinyt käydä edes Innsbruckia halkovalla joella ja sen historiallisella sillalla vaikka se oli vain parin korttelin päässä. Noh, tuon ihanan kaupungin kohdalla oli vain todettava, että kaikkea ei voi saada. MUTTA dear Innsbruck, minä palaan vielä ;) ! Siitä on ihan varma.

Aamulla siis nappasin junan Münchenin kautta Erfurtiin, josta Steffimurunen tulisi hakemaan mut vierailemaan omassa kotikylässään. Huomenna siis Steffin&mun reunion sekä saksalainen maaseutu. Sekä Steffin söpö koira, jonka nimeä yksikään suomalainen ei osaa lausua oikein. Nyt, Innsbruck -päivä kuvina. Toivottavasti haistatte näiden välityksellä edes henkäyksen verran ihanaa alppi-ilmaa ;)

En yleensä tykkää eläinten pukemisesta mutta toi koira vihreässä hatussaa oli übersöpö :D

Siellä se Bergissel kurkistaa!

Meidän hostellikatu iltalookissaan, ikkunasta kuvattuna.

Nuo vuoret! Ahhhhhhhhh

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti