tiistai 16. elokuuta 2011

14.8.2011 - Sweet escape

Operaatio "hankitaan kaverille varapassi, etta se paasee maasta pois" haukkasi meidan perjantaista niin suuren palan, etta alkuperainen suunnitelmamme romuttui. Eipa meita juuri harmittanut, oli onni, etta oli perjantai eika viikonloppu ja etta Suomen suurlahetyston kiva nainen otti meidan vastaan, vaikka virasto olisi mennyt kiinni jo kahdeltatoista. Kun neidilla oli kourassaan varastetun passin korvaaja, oli aika ottaa esiin plan B.

Erinaisen sekavan googletuksen ja interrail -kartan tutkimisen jalkeen napattiin hampaisiimme kaupunki, joka ei ollut meren rannalla, jonne alunperin haluttiin, mutta joka muuten sytytti. Sikali kun parin kuvan nakeminen ja wikipedian esittelytekstin lukeminen vain voi :D Ei kai meidan "pois Pariisista" -asenne vain nay lapi? Niinpa neljalta iltapaivalla vaellettiin matkalaukkujen kanssa junan, joka veisi meidat kaupunkiin, jonka nimen kuulimme ensimmaisen kerran 20 minuuttia sitten: Rouen.

Perilla kaveltiin netista kaivettuun osoitteeseen ja onnistuttiin saamaan hotellihuone, joka tuli halvemmaksi jokaiselle kuin sanky 4 hengen kanssa jaetussa huoneessa Pariisissa. Hotelli oli Seinen rannalla, ja koska kyseessa oli suht keskikokoinen ja kompakti kaupunki, myos keskusta oli kavelymatkan paassa. Supermarketti oli nurkan takana. Juusto oli halpaa. Kuin myos viini. Hotellissa oli ilmainen wi-fi. Oli valloittavan ihanaa, miten kaikki yhtakkia jalleen yksinkertaisesti natsasi. Ahhhh. Rakastuttiinko Roueniin? Hell yeah! Oltiin kuin hangon keksit sen lyhyen ajan, mika siella ehdittiin viettamaan.

Ensin pidettiin ruokabileet supermarketissa. Sen jalkeen mentiin tsekkaamaan kaunis Seine iltavalaistuksessaan. Rouen on taynna ihania vanhoja taloja, joiden maalatut laudat ovat boheemisti hieman kallellaan suuntaan tai toiseen. Ai niin ja ihmiset olivat niiiin auttavaisia ja mukavia! Ilmassa ei ollut minkaanlaista ranskalaista toykeytta.

Ihana paiva. Ihana kaupunki. Ihana miniretki. Tuosta jai oikein hyva maku suuhun Ranskasta.

"Makaroneja" joista mun oman piti maistua ruusun terälehdeltä :D
1 litran tuoppi Kriekiä! Aaaaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti