torstai 25. elokuuta 2011

25.8.2011 - Salzburg!

Yksi mun ehdottomista lempparimaisemista Salzburgissa, nam!
Nyt ollaan turvallisesti kotosalla joten on aika kerrata loputkin seikkailut mun pikku interreililläni. Kahlaillen läpi kaikki kameran 981 kuvaa ;)

Avainsanat Salzburgiin: Sound of Music (ihan joooka puolella), Mozart -sälä (likööri, suklaakuulat, maskotit, naamiaisasut, patsaat jne.), Festung Hohensalzburg (se linna sillä kukkulalla joka on jokaisessa Salzburg -postikortissa), Stiegl (olut), hevoskärryt, alppimaisemat.

Koin pienehköjä hermoromahduksia väsyneenä kun eurooppalaiset turistit olivat vallaneet koko himputin kaupungin :D Yritäpä siinä kokea vanhan kaupungin pikkukatujen hämyistä tunnelmaa kun saat limbota ylös-alas päästäksesi eteenpäin. Kun löysin ne ei-turistirysä-paikat ja pääsin väljemmille vesille olin varsin tyytyväinen. Sain alppimaisemani, ahhhh.

Pariisin jälkeen en todellakaan aikonut kiertää turistioppaiden mukaan tässä hienossa kaupungissa vaan yrittää tuntea sen ilmapiirin ja kivuta mahdollisimman korkealle ihailemaan maisemia. Maistelin Mozartinkuulia kahvin kanssa. Otin Happy Hourista kaiken irti litkimällä Stiegliä. Hipsin keskellä asuinalueita, joiden kadut olivat oikeasti niin kapeita, että siinä ei mahtunut edes kahta ihmistä kävelemään yhtäaikaa. Löysin entisen linnoituksen osan, joka oli melkolailla turistivapaa. Ja kipusin puistomaiselle Kapuzingerbergille (640m) tiirailemaan Itävaltalaista maisemaa ja tunsin itseni hirmu isoksi.

Turistirysäosuuden kuitatkoon Festung Hohensalzburg eli linna, joka oli aikoinaan linnoitus vihollisia vastaan ja jolla oli suuri merkitys jonain muinaisena sotakautena. Eikai mun nukkumiseni historiantunneilla paista läpi :D Menin sinne lähinnä maisemien perässä, jotka olivat hyvät MUTTA eivät oikeastaan ihan hinnan arvoiset, kun paljon kauniimmista ja luonnollisemmista paikoista sai samat näkymät ilman tsiljoonaa kanssaturisteilevaa ihmistä.

Noh, nyt sitten kuvaosuus. Salzburg Tiinan silmin. Enjoy!




Näkymä Kapuzinerbergiltä. Up high, hiki otsalla. Mutta oli sen arvoista.
Näköalatasanne Festung Hohensalzburgilla.
Mr. Mozart and his chocoladkugels.
Maisemakahvila linnassa.

Se "hylätty" linnoitus.
Festung Hohensalzburg sieltä nähtynä.

Iltakävely - ja mitkä maisemat!
Kannatti matkata koko sunnuntaipäivä, että pääsin piipahtamaan. Oikein kuvauksellinen, kaunis kaupunki, jossa on paljon nähtävää. Shoppailla ei ehkä kannata ainakaan siellä vanhassa kaupungissa - ellei satu olemaan parit opintotuet takin hihassa käärittynä. Luis Vuitton (kirjotinkohan edes oikein, ei kiinnosta), Tommy Hilfiger ja muut (tylsät) hienostomerkkikaupat vieri vieressä. Oon maailman huonoin peittämään inhoani kaikenlaisia "luksus"merkkejä kohtaan :D Okei, myönnetään etten ehkä edes yritä. Oon niin fisch. Joka tarkoittaa kai portugaliksi "coolia". Huomenna INNSBRUCK! Loved it!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti