keskiviikko 16. helmikuuta 2011

16.2.2011 - Paluu Patagoniaan...

...karttojen ja kuvien muodossa. Pakko harrastaa hieman mielikuvamatkailua, että jaksaa hymyillä, vaikka naama jäätyy jäykäksi alle minuutissa. Jes, kiitos -28! Nyt onneksi "enää" -15!

Siinä nyt kartalla meidän matkamme etelään! Punaiset pisteet on  kaupunkeja matkalla. Klikatkaa isommaksi niin näette lukea nimet sun muut.
Nyt aion harrastaa tätä samaa paikka + nimi + kuva -tekniikkaa, jota joskus käytin meidän reissulla Temucoa ympäröivillä järvillä. Tämä ihan siksi, että meidän päämäärättömän haahuilumme pääpiirteet välittyisivät teillekin asti :D

TEMUCO


Armas kotikaupunkini Chilessä! Rinkat selkään ja menoks!


PUERTO MONTT


Täältä lähti sitten Carretera Austral liikkeelle. Siitä aion tehdä tarkemman karttajutskukkelin piakkoin (huomenna?). Sitten saatte myös vähän perusinfoa kyseisestä kuuluisasta tiestä. Tullessa käytiin Pto Monttissa nappaamassa matkamuistot korvalehteen - lävistykset, kyllä ;) !



ESQUEL


Täällä ylitettiin Chilen ja Argentiinan raja, jäätiin jumiin täysien kaukobussien kanssa ja viimein napattiin 24h-bussi El Calafateen. Esquelissa oli NIIN kuuma, että se imaisi voimat ihan heilauksessa jos täytyi kävellä ympäriinsä. Muutoinkin ympäristö oli todella kuiva - hiekkaisia vuoria, puoliaavikkoa ja tuulien muokkaamia kivimuodostelmia. Niin ja täällä vietettiin ensimmäinen yö hostellissa koko siihenastisen matkan aikana.


COMODORO RIVADAVIA


Tää oli puolimatkassa meidän 24h -busseilua. JA Atlantin rannalla :D Täällä siis hihhuloitiin se puoli tuntia haistelleen laineita, jotka suuntasivat sen jälkeen Eurooppaa kohden.



RIO GALLEGOS


Ois ihan loistavaa saada tähän sellanen ääninäytä siitä, miten typerästi Argentiinalaiset lausuu tämän kaupungin nimen. Hihitettiin sille aina kun oli mahdollista ja vähän useamminkin. Ainoa kuva, mikä mulla on tästä kohteesta on sen ulkopuolelta otettu bussin-ikkuna-miljöö lampaineen!


PUERTO NATALES (TORRES DEL PAINE)


Jee takas Chileen! Ja jee Torres del Paine! Ite kaupunkia en hirmuisesti kuvaillut, mutta rantamaisemasta on pari otosta. Samoin meidän reissusta Cueva del Milodónille, joka sijaitsee ihan Puerto Natalesin lähellä. Se on muinaisen jääkauden muovaama luola, joka saa jokaisen arkeologin kuolaamaan - siellä nimittäin eli nyt jo sukupuuttoon kuollut laji (El Milodón).

Mallinnos siitä elukasta, joka tuolla asui. On vähän isompi kuin minä, muuten kiva kaveri!




Puerto Natalesin rantamaisema.

Silla del Diablo. Hassu tuolin muotoinen vuori, jolla tuuli niin lujaa, että mä lensin melkein matkoihini. Ihan kivat näkymät sieltä kuitenkin oli! Vaikkei tuolloin mikään oikein tuntunut miltään Torres del Painen jälkeen...
PUNTA ARENAS


Noh, tästä mä oon teitä jo infoillutkin. Tulimaan vieressä oltiin. Vasta seuraavina päivinä, kun näki kokonaisen Chilen kartan, alkoi ymmärtää, miten kaukana me oikeasti oltiin!




Huh, ajattelin, että tämä helpottais mun ikävää mutta kävikin päinvastoin. Tuli tuota yhtä hölmöä saksalaista matkakumppania hirveä ikävä, samoin kuin koko upeaa reissua. Ah! Nojuu mutta en mä valita - mukavaa on olla taas täällä kauniin talvisessa Suomessakin. Tänään ähelsin jo kandini parissa ja nyt päässä on taas sellainen määrä ideoita, teorioita ja hienoja sanoja, että pakko rauhoittua loppuilta. Muistamme miten viimeksi kävi kun sain opiskelun yliannostuksen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti