perjantai 4. helmikuuta 2011

4.2.2011 - Pongviinejä!

Kello heratti tanaan 6.00 matkalaiset aamupalalle, koska lahdettiin pingviineja bongailemaan kello 7.00. Saa ei valitettavasti oikein suosinut :( Satoi koko ajan ja siksi valokuvaaminenkin vahan jai... mutta pingut oli supersymppiksia :) Jei!

Ensin siis matkattiin satamaan ja suurehkolla moottoriveneella paasteltiin Isla Magdalenalle, jota kansoittaa yli 120.000 pingviinia :D Voin kertoa, etta siina oli pingviinia silman kantamattomiin! Oli mielenkiintoista nahda ne niiden luonnollisessa elinymparistossa eika jossain elaintarhassa. Siella ne huojuivat ympariinsa, "lauloivat", kaivoivat kuoppia (pesiaan) ja tappelivat. Yksi yritti purra mua varpaasta mutta olin tarpeeksi nopea vaistaakseni :D Osa pinguista oli suht kesyja ja paasit suhteellisen lahelle niita - me tosin oltiin sen yhden rambon jalkeen hieman varauksellisia niiden lahestymisyrityksia kohtaan. Kysyttiin oppaalta, miksi osa pingviineista on ihan torkypyoreita :D Se sanoi, etta ne on nuoria, jotka on just ohittanut poikasvaiheen muttei viela ole aikuisiakaan. Niilla ei kuulemma ole muuta tehtavaa kuin syoda, joten tossa elamanvaiheessa ne aina lihoo. Nauroin sisaisesti, koska tarina oli mun mielesta niin huvittava :D

Seuraavaksi oli vuorossa Isla Marta, jossa elelee merileijonia. Ennen sita nahtiin kuitenkin delfiineja - kylla, on olemassa kylman veden delfiineja. Niiden nakeminen kirkkaassa vedessa oli ehka yks hienoimmista hetkista koko reissussa. Oli hauska huomata, kuinka kiinnostuneita niin merileijonat kuin delfiinitkin oli meista :D hipsivat lahemmas ja tuijottivat meita ainakin yhta paljon kuin me niita. Potut pottuina ja niin poispain! Isla Martalla nahtiin lisaksi merinorsuvauva :D Opas ei ollut pysya housuissaan, koska se oli viiden vuoden aikana toinen kerta kun han nakee taalla Chilen rannikolla merinorsun. On aina hienoa nahda, kun joku on noin omistautunut jollekin asialle - tama opas merielaimille.

Nahtiin siis merielukoita moneen lahtoon. Loppupaiva lahinna hengailtiin ja kerattiin voimia iltaa varten. Pitkasta aikaa aiotaan lahtea hieman ulos ;) Jaakaapissa odottaa pari saksalaista olutta, mun pitais kai jotenkin hienotunteisesti sitten kehua niiden laatua ja makua, hmm.... Ei vaan, mukavaa menna "ihmisten ilmoille". Kuuuuuulemiin!


Steffi yrittaa selvita pingujen liikenneruuhkasta...


"Helouuuu?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti