tiistai 1. helmikuuta 2011

1.2.2011 - Takaisin sivistyksen parissa (päivyrimerkintä nro. 100 JIHUUU!)

Jospa meidan JEEE-fiilis valittyis tasta kuvasta :) oltiin tolla hyperriemukkaalla asenteella matkassa aika lailla kokoajan.

 HUOKAUS. Tassut huutaa hallelujaa, joka ikista peppulihasta sarkee ja vasyttaa niin vietavasti - mutta oijoi, miten onnellisen tyytyvaisia ollaan! Palattiin tanaan Torres del Painesta ja ollaan otettu melko rennosti tama paiva. Pakko antaa kropalle vahan lepoa. Varsinkin kun aamulla kiskottiin melkoisen kunnioitettavalla vauhdilla se 11 km takaisin lautalle :D

Vietettiin siis kaiken kaikkiaan 6 paivaa tuossa uskomattomassa luonnonpuistossa patikoiden rinkat selassa leirista toiseen reitilla, jota kutsutaan "W":ksi. Lasken jossain vaiheessa tarkemmin paljonko kilometreja kertyi mittariin mutta arvioisin, etta noin 40-50. Mika ei ole paljon, mikali kavelee ilman rinkkaa (teltta, ruoka, makuupussi, vaateet, kokkauskamat, pesutarvikkeet, vesipullo) ja suoralla maalla (suora ei oo kunnon suomea mutta en loyda oikeaa sanaa - taitaa olla korkea aika tulla kotiin!!). Torres del Paine ei kuitenkaan tunne sanaa tasainen (no NYT se loytyi) ja patikointi muistuttikin valilla enemman vuorikiipeilya. Tehokasta takapuolen kiinteytysta ainakin.

Torres del Paine on yksi upeimmista paikoista, jonka oon koskaan nahnyt. Odotin sen olevan kaunis MUTTA se ylitti odotuksen kymmenkertaisesti! On ihan kasittamatonta miten luonto ja maisemat voi vaihdella niin nopeasti ollen silti kokoajan kauniita. Jaatikoita, koskia, vesiputouksia, jarvia(osassa kellui jaavuoria), aavikkoa(vahan niinkuin tundra-aavikkoa), biitsia, lumihuippuisia vuoristoja ja metsaisia rinteita. Ahhhhhhhhh... Tuo paikka on taivas, vaikka suklaalevy maksaakin 5e kipales.

Nyt on kuitenkin levon aika. On ihana ajatus, etta pasee oikeasaan suihkuun, talossa sisalla on lammin ja kaiken kukkuraksi paaset nukkumaan SANKYYYYYYN !!!!! Olisitte nahneet miten hullunkiilto silmissa vaelsin supermarketissa :D iskee pienoinen vallanhuuma kun yhtakkia pystytkin ostaa mita haluat. Pysyttiin kuitenkin jarjen rajoissa Steffiinan kanssa! Kekseja, karkkia ja limpparia :D Ollaan se ansaittu.

Loppuun muutama kuvatus meidan alkumatkasta Torres del Painessa, jolloin mun rinkka painoi kuin synti ja selkaa sarki 10min kavelyn jalkeen. Ei hirmuisesti naurattanut :P

Pikalounas ennen bussin tuloa.
Ensimmainen vilaus luonnonpuistosta.
Alkupiste.


Rinkka painoi jonkin verran.... ohhhhoh.
Mutta kuvaaja sai musta irti vahan iloisemmankin poseerauksen.
Huomenna voisin kaivaa lempparikuviani kameran katkoista tanne mikali aikaa on, koskaan ei tieda mita huomenna keksitaan! Siihen saakka moooooooi!

1 kommentti: