sunnuntai 5. joulukuuta 2010

5.12.2010 - Lago Colico

Jos viime kerralla ihastelin, kuinka pystyn kävelemään ihan normaalisti jalkapalloilultani niin tiedoksi - en muuten kävele enää. Kun kipeytyneisiin lihaksiin yhdistetään univelka, auringossa palanut selkä ja lukuisat mustelmat järvikuperkeikan jälkeen niin voin kertoa, että olo on aika rähjäinen :D Jep, järvikuperkeikka kuulostaa juuri siltä mitä se olikin: mätkähdin pehmustetumpi puoli edellä suoraan järveen kaikki vaatteet päälläni. Virallinen selitys on liukkaat rantakivet, viinillä ei tietenkään ollut osuutta asiaan. Ironisinta tässä oli, että tein tän kuperkeikan ehkä noin kaks metriä ennen määränpäärantaa! Noh, onneksi on sen verran täytettä tuolla takapuolessa että selvittiin vain pienillä mustelmaryppäillä ja märillä vaatteilla. Kaikkea sitä tulee sählättyä.

Huomenna on itsenäisyyspäivä ja te kaikki kuitenkin katsotte raakoja sotafilmejä siellä, niin mäpä nyt pamautan kuvaruutuun rentouttavan kuvan chileläisestä järvimaisemasta. Let me introduce you, Lago Colico:


Tuonne siis hilpaistiin juhlimaan erään chileläistyttösen synttäreitä. Ihastuin täysin tuohon ideaan, että etsitään kaunis poukama järven rannalta ja leiriydytään sinne juhlimaan! Jotain niiin uniikkia :) Kimulit olivatkin löytäneet aivan valloittavan biitsin, jonka "keskellä" oli valtava kivenjärkäle. Ennen sinne leiriytymistä odottelimme muuta juhlajoukkoa kuitenkin toisella, läheisellä rannalla, jonka kivenjärkäle oli huomattavasti vaatimattomampi. Anyway järvi oli silti niin kaunis ja niin kristallinkirkas. Ainoa asia mikä kyllä kiukuttaa on se, kuinka huolettomasti chileläiset roskaavat luontoaan :( Tuokin ranta oli paikoin kuin mikäkin kaatopaikka ja lasia joka puolella! Ei voi ymmärtää miten sinne roskikselle on muka niin pitkä matka...

Rannan lähellä oli monta tuollaista kutuluolaa (onkaloa). Toi kuvassa näkyvä yksilö oli täynnä viinipulloja >:| Tiina is not happy murrr!

Tää on ihan mahtava kuva. Ei niinkään maiseman tai kirkkaan veden takia vaan kuvassa voitte nähdä miehen siivoamassa VAPAAEHTOISESTI. Tätä ei usein pääse näkemään. Nauttikaa!
Mä toivon, että tää kuva välittää edes jotenkin taas näitä korkeuseroja. Tsiigailkaa kuvassa näkyviä ihmisiä ja niiden suhdetta ylhäällä näkyvään kallioon. Mua alko huimata joka kerta kun katoin tonne ylös - niin korkealla se oli!

Käännetäänpä kamera sitten kohti tätä toista, lopullista leiripaikkaa. Siellä oli yksi teinijoukko telttailemassa myös mutta sopu sijaa antaa. Ainakin Chilessä. Rantaa oli kiven kahden puolen ja kiven edessä kasvoi suuri puu, joten varjoa ja suojaa teltoille löytyi hyvin. Kivelle pääsi apinoimaan tikkaita pitkin ja ylhäältä saattoi bongailla upeita maisemia, ottaa aurinkoa tai vaihtoehtoisesti loikkia uimaan ellei 4 metrin pudotus huimannut päätä. Yöllä noustiin kivelle katselemaan tähtiä. En oo vaan koskaan eläessäni nähnyt tällaisia tähtitaivaita kuin täällä! Tuollakin lähin kaupunki on niin kaukana etteivät sen valot pääse sössimään näkymiä. Kun makasi selällään järven rannalla ja katsoi ylös niin tuntui, että siihen taivaaseen suorastaan hukkuu. Jotain uskomattoman kaunista!


Tuossa kivenmohkula hieman kauempaa. Kuten voitte nähdä niin itse rantaa ei edes näe, se verran suojassa se on tuolla. 
Tässä taas kuvaa kiven päältä. Vasemmalla rannalla näkyy meidän "baarikaappi" :D ja muutama telttakin pilkistää puun suojista. Tuohon kivien väliin perustettiin nuotio sitten illemmalla.
Ohjelmassa oli siis kaikkea paluu luontoon -tyylistä kuten polttopuun etsimistä, telttojen pystyttämistä ja nuotiopaikan rakennusta. Illallahan on pilkkopimeää, joten "vessassa käyntikin" piti hoitaa kännykän näyttövalon avulla :D Meinaan, että maasto oli sen verran rinteistä, että lensin muutaman kerran nenälleni valaistuksesta huolimatta. Silti tuossa vaan oli niin mahtava, omanlaisensa tunnelma että minä ainakin nautin täysillä pienistä hankaluuksista huolimatta. Niin ja iltataivas oli jälleen mun mieleen!

Tuonne suuntaan me lähdettiin yöllä etsimään nukkumapaikkaa, kun meidän teltta olikin jo kansoitettu. Sillä reissulla mä tein tän pikku pyllähdykseni :D Oikealla näkyy tikkaat ylös möhkäleelle.


Lämpöä ja ruokaa! Jee! Tuossa valossa myös näki hyvin keskustelukumppanin nassun :D Muuten kun oli välillä hieman tunnistusvaikeuksia. 
Mentiin nukkumaan vasta kun aamu alkoi valjeta. Voit sanoa, että on kesä jos tarkenet nukkua rannalla makuupussilla. Niin ja muistakaa ne läpimärät vaatteet! Hahahahhahaha. Syndet oli siis täynnä luontoa, telttailuhenkeä, notskisafkaa, olutta & viiniä sekä hauskaa yhdessäoloa rannalla. Suosittelen, mutta jättäkää se seuraavan päivän aurinkoonnukahtaminen väliin, jookosta?

Kotimatka oli myös aika vaiheikas, koska autoon mahtui tavaroiden kanssa juuri ja juuri se viisi ihmistä. No meitä oli paljon enemmän, joten kohtaloksi koitui kävely ja liftaaminen kokoonpanolla minä, saksalainen ja kolme chileläistä. Vihdoin ja viimein bongattiin auto, joka oli menossa Cuncon suuntaan ja hypättiin sinne "perälavalle". Tykkään vaan ihan hulluna siellä matkustamisesta :D Kai siinä tuntee sen vauhdin hurman tai jotain? Maisemat oli upeita siinä matkallakin. Cuncossa otettiin sitten bussi Temucoon loistavalla ajoituksella - hypättiin päivän viimeiseen vuoroon, joka meni Temucoon :D Kuten poitsut sanoi: "Noh, olishan meillä ollu se teltta kuitenkin...".

Hauska retki siis oli, vaikka oon edelleen niin väsyny, että pääkin on ihan sekaisin. Niin ja kaikki kuvat on maisemakuvia, koska se on kaikki mitä mun kamerassa oli :D Eli kyseessä ei ole mikään sensuurihommeli. Kunhan saan parilta kaverilta niiden kuvat niin tuun luultavasti omistamaan kuvia ihmisistäkin. Katsotaan jos sieltä löytyis muutama kiva kuva... Nyt meen kuitenkin hinkkaamaan lisää viilentävää after sun-geeliä selkääni ja vahtaamaan leffaa. Ei oikein halu eikä energia riitä muuhun toimintaa. Huomenna sitten taas ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti