lauantai 31. heinäkuuta 2010

31.7.2010 - "Huomenna vaihtuu elokuuksi"


Tänään kun tutkaili facebookin etusivua niin huomas, että joku muukin oli kuunnellut Scandinavian Music Groupin biisiä Tällaisena kesäyönä ja samaistunu erityisesti kohtaan, jossa sanotaan "nyt on jo pimeää, huomenna vaihtuu elokuuksi"! Elokuuksi vaihtuu täälläkin, vaikkei kesäyöstä voi puhua ;) villakangastakki ja kaulahuivi oli kova sana tänäänkin, vaikka aurinko paistoi. Ylhäällä kuitenkin maisema Temucosta, kun on pimeää ja elokuu koittaa.

Ihmettelen jälleen, kuinka onnelliseksi hyvä ruoka ja kahvi voi pienen ihmisen tehdä! Tänään kun sattui olemaan ensimmäinen "huono päivä" täällä. Tarkotan tolla siis sitä, että olin ite kohtuullisen pahalla tuulella ja kaikki ärsytti. Keskittymiskyky ei ollu parhaimmillaan ja sitten vasta kiukuttikin, kun ei millään jaksanut ymmärtää, että mitähän ihmettä tuokin myyjä mahtoi kysyä, argh! Teki mieli olla lapsellinen ja tuittuilla, että puhukaapa mulle välistä suomea.

Noh, söin lounassalaatin, ei auttanut. Shoppailin, ei auttanut. Tsiigailin kun lapset hyppi pomppulinnassa, njet... Juuri kun olin valmis lähtemään hostelliin murjottamaan, päätin vielä napata kahvin mukaani.

Jonossa ärsyyntymykseen alkoi kasaantua myös sisuuntumista. Niinpä seisoinkin siinä pian päättäväisen tuimana tilatakseni suuuuuuuren kahvin ja empanadaksia(mitenköhän tuokin sana suomeksi taipuu, eh?!) täydellisesti chileksi. Tällä kertaa myyjä oli oikein hyvä tyyppi ja huomasin jälleen, miten paljon asiakkaan päivää voikaan parantaa kun työntekijä viitsii hymyillä ja olla kohteliaan mukava. (Ja suomalaisen päivää, kun se osaa tilata ruokaa espanjaksi mokaamatta kertaakaan). Pian tarjottimellani koreili "moccachino graaaande y 6 empanadas". Ja siis... mulla ei sanat riitä kuvaamaan sitä nollasta kymppiin tunnetta, joka valtas mun kehon maistaessani ensimmäistä empanadasta. Hyvää on vaan yksinkertaisesti liian laimea sana. Löysin siis oman suosikkini suolaisista chileläisistä pikkunaposteltavista, this IS love!


Las empanadas muy sabrosas!


Päivä oli siis pelastettu, kiitos ruoka (jälleen kerran)! Shoppausreissullani törmäsin ehkä mielenkiintosimpaan sovituskoppiin, jossa oon ikinä ollut. Tässä jäi Monkin psykedeeliset kopit kyllä kakkoseksi. Koppi oli siis pyöreä ja siinä oli pehmustetut seinät :D Aina puhutaan "pehmustetuista huoneista" mutta tää oli eka kerta kun koin sellasen ite, haha. Kaiken kukkuraksi nää pehmeet seinät oli vielä materiaaliltaan kirkuvanpunasta nahkaa. Kiäh kiäh. Harmi etten tajunnu ottaa kuvaa! Lisäksi löysin maailman söpöimmän suihkuverhon, joten varautukaa siihen, että palatessani mun matkalaukusta saattaa löytyä jotain niinkin epäeksoottista kuin suihkuverho.

Loppukevennykseksi kuva tän kadun varrella olevasta true kummitustalosta. Naurettavinta siinä on vielä se, että hökkeli seisoo valtavan ostoskeskuksen varjossa, hmm? Mutta anyway, silläkin hetkellä kun napsaisin tätä kuvaa odotin joka hetki, että ikkunan ohi vilahtaa joku vaalea hahmo tai portti aukeaa natisten itsestään. Olinkin vähän pettyny ku en nähny edes niitä Ghost Huntersista tuttuja valkosia valopalloja(pölyhiukkasia). Well, watch and see! Ehkä te löydätte niitä tästä fotosta.

3 kommenttia:

  1. mitä noissa empanadaksissa oli? huvittas maistaa :P ja toi talo on kyl suoraa jostai kauhuleffasta! en menis lähelle yöllä :D

    VastaaPoista
  2. heiiii kuinka mä saan itteni ei-anonyymiksi!? :D T.Marianna (from lapua;))

    VastaaPoista
  3. hahha ihana Maaku :D! En tiedä kuinka saat ittes ei-anonyymiksi muutaku luomalla tollasen google-tilin... ja noissa empanadaksissa oli sisällä juustoa, njamnjam! Uskon että tykkäisit :) Ja niitä on muullakin kuin juustotäytteellä, esim.lihalla (sori kun huomasin kommenttis vasta nyt!)

    VastaaPoista